Ljubuški vrtić donirao oko 2.000 KM za djecu Afrike

Djelatnici Dječjeg vrtića Ljubuški zajedno s roditeljima i djecom prikupili su oko 2.000 KM za djecu iz Afrike.

Oni su u sklopu obilježavanja “Dana Afrike” odlučili posjetiti organizaciju Mary’s meals u Međugorju te im uručiti ovu velikodušnu donaciju.

Mary’s meals, odnosno Marijini obroci, međunarodna je organizacija koja brine za školovanje i hranu djece u Africi, točnije u 17 zemalja, a hrani 2,4 milijuna djece svaki dan.

Roditelji, djeca i djelatnici Dječjeg vrtića Ljubuški odlučili su zajedno pomoći djeci koja bez pomoći drugih nemaju priliku na školovanje, pa čak ni na život, jer brojna djeca u nedostatku hrane čak i umiru. Vođeni time da naše malo ih može spasiti na hodnik vrtića nalazila se kutija u koju se moglo ubaciti svoje priloge i prikupljeno je 1745 KM i 130 EURAstoji u objavi Dječjeg vrtića Ljubuški.

Inače, prosječan trošak prehrane i školovanja jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 42 maraka.

HRANA + ŠKOLA = NADA – jedan je od slogana Marijinih obroka. Cilj im je da svako dijete dobije bar jedan obrok na mjestu obrazovanja. Nisu bitne brojke, najvažnije je doći do sljedećeg gladnog djeteta. (…) Dobro je činiti dobro, zaključili su iz DV Ljubuški.

Osnivač “Marijinih obroka”: Nekad uzgajivač ribe, danas hrani više od 2 milijuna djece

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.