Ljubuški: Vodopad Kravica uskoro će biti osvijetljen

Vodopad Kravica kraj Ljubuškog u novom ruhu dočekat će svoje posjetitelje. Općina Ljubuški u suradnji s Javnim poduzećem Parkovi realizirat će dva projekta.

“Pristupni put i silazne pješačke stepenice će biti osvijetljene. Predviđena je LED rasvjeta koja ima visoke svjetlosne učinke i nisku potrošnju električne energije. Tijekom noćnih sati, zbog potrošnje struje, rasvjeta će biti regulirana”, rekao je za Našu TV Stanko Musa, savjetnik načelnika za gospodarski razvoje Općine Ljubuški.

Osim toga, na ulazu u Kravice napravit će se i upravni objekt gdje će posjetitelji moći dobiti sve potrebne informacije o sadržaju.

“Objekt se sastoji od recepcije, dva ureda, biletarnice i sanitarnog čvora. Sve je povezano s pasažom koji prolazi kroz objekt i vodi do staklene površine na sami pogled vodopada”, kaže Musa.

Vrijednost ovih projekata iznosi 300.000 KM. Sredstva su dobivena od Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Odabrani su izvođači prema natječajnoj proceduri te bi radovi trebali početi ovoga tjedna. Do početka sezone sve bi trebalo biti završeno.

Javno poduzeće Parkovi za ovu sezonu izdvojilo je oko 100.000 KM za marketinško promoviranje Kravica. Tako će se do početka ove sezone slika ovog prirodnog bisera naći na zračnim lukama i drugim ključnim mjestima diljem BiH i Hrvatske.

Pretpostavlja se kako će ove sezone turista biti više nego prethodnih godina. Prošle godine je izdano više 160.000 ulaznica. U jednom danu na ovo mjesto stigne 30 autobusa s posjetiteljima.

(www.jabuka.tv)
12 komentara

  • Aj luce ne laprdaj matereti, jedno je sve stavit u beton a drugo ulozit u pristupnu cestu..il bi turisti trebali preko sikare do slapova doc,sta li?

  • Za “Anonimno”! Ti pametan mene kpmentiras!!?! Kad si bija zadnji put na Kravicam???I prije ceteres godina doli se islo ,a kamoli nece sad!! A nisi svatio niente!! Doli fali samo sanitarnk cvor!! Onako triba ostat!!’ Jer to je gust leci nako pod vrbe!!!A sta ce sa zmijana??? To ti pametan tribas znat??! Luca Dobrkovska

  • Eto nek si ti bistar/ra, vidi ti se po gramatici i pisanju. Nitko nije spomenuo da treba sve zaliti u beton, vec da treba urediti prilaznu cestu i stvoriti rasvjetom nocni ugodjaj, nacionalni park treba biti dostupan tijekom cijelog dana a ne samo dok sunca ima. A to sto je tebi gust lec u dracu i travurinu i odmarat u hladu, vjeruj mi turistu nije. I daj malo procitaj sta se htjelo rec u prethodnom komentaru, nitko nije spominjao ni betoniranje ni rusenje prirode.

  • Za “Xxxx” pa meni je blizu 60.-ta. A tebi??! Kad si bio na Kravicam ??!Ja sam bila lani u sedmom misecu,a prvi put sedamdeseti.Vodim i dicu i unucad!

  • Da, samo sto 70-ih turista nije ni bilo dok je bilo sve zaraslo u sikari. U tom i lezi bit prethodnog komentara, ako zelis turiste moras mu ponudit ono sto u betonskim velegradovima nemaju, a to je cista priroda. Al ta cista priroda ne podrazumijeva makadamske i kozje puteve koji vode do slapova, ni kafane iz 50-ih godina koji umjesto krova imaju table od azbesta, niti posjetitelje koji nose u vrecicama paradajz i pastete. A vjeruj mi nije im u cilju ni verat se uz drace dok sidju do rijeke. Usporedi sam broj turista tih tvojih 70-ih i danas kad se nesto ulaze u kravicu. Uostalom, neda mi se ponavljat non stop iste stvari, tko se imalo razumije u turisticko investiranje pozdravit ce ovaj projekt, jer njime se Ljubuski upisuje na nekakvu turisticku destinaciju koja mu zbog ljepota i pripada. Steta sto se turisticki sve ne poveze, od kocuse do kravice. Da bar ima jos ovakvih projekata, a ne da zapinjemo u 70-ima i hladimo se ispod vrba i draca

  • Za “Anonimno”:: sto znaci da nisi bio ni na otoku Hvaru,u Uvali Mlaska?!!! Put do plaze vodi kroz sikare i lavandu!! Ali koga briga sto nema betona!! Camp je pun!! Ako ne virujes provedi par tjedana ovde! Utabana staza ko do Podbrdo!!’ Nikoga ne smeta!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.