Ljubuški uvodi jednokratnu novčanu potporu za prvašiće

Pred gradskim vijećnicima Ljubuškog u petak će se naći prijedlog odluke o dodjeli jednokratne financijske potpore polaznicima prvih razreda osnovne škole s prebivalištem na području Grada Ljubuškog za školsku 2024./2025. godinu.

Ako vijećnici podrže odluku, svi prvašići s područja grada Ljubuškog pred početak školske godine dobit će po 200 konvertibilnih maraka potpore.

Sredstva za potpore osigurana su u proračunu Grada Ljubuškog te će biti isplaćena roditeljima/zakonskim skrbnicima svih polaznika prvih razreda osnovnih škola na području Grada Ljubuškog koji ispunjavaju uvjete za potporu, navodi se u tekstu prijedloga odluke, piše Večernji list.

Nadalje stoji kako pravo na potporu imaju polaznici prvog razreda osnovnih škola na području Grada Ljubuškog u školskoj 2024./2025. godini; polaznici prvih razreda osnovnih škola izvan Grada Ljubuškog, a koji imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog.

Jednokratna pomoć maturantima koji pohađaju srednje škole izvan Ljubuškog

Kako se navodi u prijedlogu odluke, potpora će svim učenicima biti isplaćena do kraja kolovoza, a sve u skladu s javnim pozivom koji će biti objavljen. Za realizaciju odluke zadužen je gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić.

Prema njegovim riječima, cilj odluke o dodjeli jednokratne financijske potpore polaznicima prvih razreda osnovne škole s prebivalištem na području Grada Ljubuškog za školsku 2024./2025. godinu je olakšati roditeljima opremanje prvašića za početak novog razdoblja života.

Uz ovu potporu, prvašiće će, kao i sve učenike osnovnih škola na području ovog grada, prvog dana nastave ponovno dočekati bilježnice i školski pribor koje već treću godinu za redom osiguravaju Grad Ljubuški i JP Parkovi Ljubuški.

Udžbenike svim učenicima osnovnih škola, kako u ovom gradu tako i u ostalim jedinicama lokalne samouprave, već godinama osigurava Vlada Zapadnohercegovačke županije.

Ljubuški: Preko 300 studenata viših godina dobilo potporu od Grada

(www.jabuka.tv)

10 komentara

 • I mi se hvalimo da smo najbogatiji grad u županiji ,e sramote majko moja Ljubuski de za maturante de za prvasice ,ko nas vodi i sa nama upravlja

 • Sad će naši uhljebi iz općine pisati ne treba to će prvašići potrošiti na sladoled.Kao za maturante što su pisali potrošiti će u disku itd.Bravo za Ljubuški,a šta se dešava u Širokom Brijegu to zna ekipa pohlepnih lopova.

 • Djeci ne treba davati ribu, nego štap da se uče loviti. Ovako ih pravimo samo debilima.
  Inače u životu će im uvijek neko davati, neće trebati stvarati.
  I sam Papa je rekao učite djecu stvarati.
  Nikakve koristi od ovoga. Iza ovoga se krije malo žešće igra načelnika i jataka.
  O tome drugom prilikom.

 • Široki uplatio poreza u proračun dvostruko više od ovog famoznog Ljubuškog i tako je non stop ima 30 godina.
  Pa u čemu je onda štos svega ti?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.