Ljubuški: Uljara Mikulić u dvije godine dobila 13 zlatnih medalja

Najveći plantažni maslinik u Bosni i Hercegovini nalazi se u Ljubuškom i u vlasništvu je uljare Mikulić koja je u posljednje dvije godine za kvalitetu proizvoda dobila 13 zlatnih medalja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Italiji.

Uljara Mikulić postoji već 10 godina, raspolaže najsuvremenijim proizvodnim pogonom i po satu prerađuje 2.500 kilograma maslina od kojih nastaje ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Direktor uljare Dragan Mikulić rekao je da su iskoristili dar prirode – hercegovačku zemlju, kamen, vodu i sunce, te zahvaljujući mnoštvu truda i rada dobili maslinovo ulje vrhunske kvalitete.

”Nakon sadnje maslina treba proći sedam godina do prvog uroda, a mi smo sada spremni za plasman naših proizvoda na bh. tržište. Uzimajući u obzir lošu kvalitetu uvoznog ulja koje kupujemo širom BiH, vjerujemo da će naši građani prepoznati kvalitetu ekstra domaćeg, maslinovog ulja”, poručio je Mikulić.

Uljara ispunjava i sve standarde za izvoz u EU, pa će se u skoroj budućnosti domaće maslinovo uljo zasigurno naći na policama velikih svjetskih trgovačkih lanaca, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.