Ljubuški: U pogonu nova vodovodna mreža, okolna sela više ne uzimaju vodu iz Vrgorca

JP Parkovi d.o.o Ljubuški početkom tjedna pustili su u pogon 3,5 kilometara nove vodovodne mreže. Radi se o vodovodnoj mreži koja omogućuje opskrbljivanje sela Crveni Grm I Prolog vodom iz vodovoda u općini Ljubuški.

Vrijednost ukupne investicije je bila 450 000 KM, a povrat iste se očekuje već za tri godine. Općina Ljubuški je u ovoj investiciji sudjelovala sa 150 000 KM, JP Parkovi d.o.o. sa 70 000 KM, dok su ostalo kreditna sredstva. Izvođači radova su tvrtke Mina d.o.o iz Gruda I T&D iz Ljubuškog koji su bili najpovoljniji na natječaju.

Podsjetimo, spomenuta sela koja sada vodu dobivaju iz vodovoda u Ljubuškom ranije se se opskrbljivala iz vodocrpilišta Butina u selu Dusina na području općine Vrgorac. Jedan od glavnih razloga zbog kojih se krenulo u izgradnju nove vodovodne mreže je činjenica da su na staroj bilježeni gubitci od čak 73 posto.

Budući da se vodomjeri nalaze na samoj granici RH I BiH, godinama je Komunalno poduzeće Ljubuški, a ovu godinu JP Parkovi d.o.o vodovodu u Vrgorcu moralo plaćati znatno više novca, nego su to mogli naplatiti od krajnjih korisnika. Uz to što su na staroj vodovodnoj mreži bili veliki gubitci , voda koja je u BiH stizala iz RH je skuplja za pola marke po kubiku od vode koja se isporučuju iz ljubuškog vodovoda.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.