Ljubuški: Rekonstruira se zgrada MUP-a, u planu i podzemna garaža

Zgrada koja se nalazi u središtu općine Ljubuški u kojoj je smješten dio resursa MUP-a ŽZH i same općine uskoro bi trebala dobiti potpuno novi izgled, piše Večernji list.

Prema riječima načelnika općine Ljubuški, zgrada bi trebala dobiti dodatnih 600 metara četvornih prostora koji trenutačno nedostaju institucijama koje ju koriste.

“Idejnim rješenjem koje je izradila dipl. ing. arh. Dajana Šaravanja predviđena je nadogradnja 600 metara četvornih površine objekata za potrebe općine i MUP-a ŽZH. Dakle, postojeći objekt se ne bi rušio, nego bi se izvršila rekonstrukcija i nadogradnja istoga”, ističe za Večernji list Nevenko Barbarić.

Projekt je predstavljen javnosti u ponedjeljak večer te je nakon toga izložen na panoima u zgradi općine. Građani tako imaju deset dana za sve primjedbe i prijedloge na spomenuti projekt, nakon čega će se o istima očitovati općinsko povjerenstvo.

“Po očitovanju povjerenstva kreće se u izradu projektne dokumentacije”, ističe Barbarić.

Dodaje kako je realno očekivati da se projektna dokumentacija napravi do svibnja, dok bi radovi vrijedni 300.000 KM mogli krenuti već na jesen iduće godine. Inače, spomenuti objekt se već duže vremena nameće kao pitanje koje treba riješiti jer je u jako lošem stanju, a niti svojim arhitektonskim izgledom ne odgovara samom središtu općine.

Rekonstrukcija ovog objekta za sobom povlači i uređenje okoline te je tako izrađeno i idejno rješenje trga koji se nalazi iza ove zgrade. Naime, prijedlog je da se Trg domovinske zahvalnosti proširi i na postojeće parkiralište koje se nalazi iza spomenutog objekta.

Podzemna garaža

“Budući da u samom središtu općine postoji potreba za parkiralištem, a na prostoru na kojem se sada nalazi nadzemno parkiralište ono više ne bi postojalo, napravila bi se podzemna garaža s 52 parkirališna mjesta”, kaže Barbarić za Večernji list. Ističe kako općina Ljubuški nema dovoljno sredstava kako bi sama krenula u projekt podzemne garaže, ali kako realizacija istoga u skorije vrijeme nije nemoguća.

“Projekt proširenja Trga i gradnje podzemne garaže je projekt s kojim se može aplicirati na donatorska sredstva. U planu nam je već od iduće godine aplicirati na razne europske fondove koji podupiru ovakvu vrstu projekata”, kaže je Barbarić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.