Ljubuški: Pronađen nasad indijske konoplje, osumnjičenik pobjegao

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Ljubuški već duže razdoblje rade na prikupljanju operativnih podataka o osobama za koje postoji osnova sumnje da se bave uzgojem i preprodajom opojnih droga. Sukladno prikupljenim operativnim podacima sačinjena je sigurnosna prosudba i zavedena je opertivno-taktička akcija kodnog naziva ‘List’.

Provjerom operativnih podataka, na terenu je pronađen nasad indijske konoplje, u mjestu Gornji Radišići, lokalitet Ilumovača općina Ljubuški. Nakon pronalaska nasada isti je stavljen pod nadzor policijskih službenika.

Dana 27. srpnja 2015. godine oko 13.00 sati nasadu indijske konoplje prišla je osoba inicijala J.L. rođen 1964. godine, u namjeri da zalije nasad vodom. Nakon što su policijski službenici koji su bili u zasjedi, prepoznali osobu, izašli su iz zasjede i izdali zapovjed ‘Stoj policija’, na što se isti oglušio i pobjegao u šumu.

Policijski službenici su nakon kraće potrage za osumnjičenim pristupili vršenju očevida u nasadu indijske konoplje. Očevidom je utvrđeno da je na naprijed navedenom lokalitetu ukupno posađena trideset jedna (31) stabljika u crne PVC vreće. Stabljike su dobro razgranate i veličine do tri metra. Sve stabljike su posječene i prevezene u PU Ljubuški.

U utorak sukladno nalogu nadležnog suda izvršen je pretres obiteljske kuće osumnjičenog J.L. s ciljem pronalaska predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa vršenjem kaznenih djela ili potiču iz kaznenih djela. Za osumnjičenim su poduzete intezivne mjere traganja, a nakon pronalaska će biti zavedena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje u izvršenje kaznenog djela iz članka 238. KZ F BiH.

O svim poduzetim mjerama i radnjama blagovremeno je izvješćivan dežurni Županijski tužitelj u Širokom Brijegu, navedeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv | Foto: Arhiva)

7 komentara

Komentiraj: