Ljubuški osnovci žele školske odore

Učenici Osnovne škole Tina Ujevića iz Vitine kod Ljubuškog uskoro bi mogli nositi školske odore. Ova inicijativa došla je od samih učenika, a ovih dana su je predstavili predstavnicima općinskih i županijskih vlasti.

Probleme s kojima se susreću te ideju o uvođenju školskih odora za sve učenike ove škole učenici Karlo Mihaljević, Nika Barać, Ivan Paradžik, Milla Zadro, Iva Zadro, Lucija Barbarić, Miran i Tomislav Bulić, koji su i članovi sekcije Civitas, iznijeli su dopredsjedniku Vlade ŽZH i ministru financija ŽZH Toniju Kraljeviću, načelniku općine Ljubuški Nevenku Barbariću te predsjedniku Općinskog vijeća Ljubuški Tihomiru Kvesiću.

Ministar Kraljević oduševio se obrazloženjima na koji način učenici planiraju riješiti svoj problem te im je obećao financijski potpomoći realizaciju njihova projekta. On se ovom prilikom prisjetio kako je jer je i sam kao nekadašnji učenik vitinske škole nosio školsku odoru, piše Večernji list.

Učenici su posjet iskoristili kako bi Kraljeviću zahvalili što će podržati još jedan njihov projekt izdavanja školskih novina. Načelnik Barbarić je učenicima Osnovne škole Tina Ujevića iz Vitine kazao kako će on kao načelnik spremno podržati ovakve i slične projekte koji daju doprinos poboljšanju obrazovanja na području općine te im je obećao da će uskoro školskim hodnicima koračati jednako obučeni. Potporu im je u njihovu projektu pružio i predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić.

Svoja konačna rješenja i projekt učenici će predstaviti na županijskom školskom natjecanju ”Projekt građanin – Ja građanin” u Grudama. Inače, Obrazovni centar za demokraciju i ljudska prava Civitas spomenutim projektom potiče učenike da se primjenom stečenih znanja i vještina aktivno uključe u rješavanje problema u svojoj zajednici u cilju zaštite ljudskih prava, životne okoline i ostvarivanja ekonomskog i socijalnog prosperiteta zemlje.

Obrazovni centar za demokraciju i ljudska prava Civitas u BiH osnovan je 1996. godine na inicijativu Centra za građansko obrazovanje, Vijeća Europe i Agencije za informiranje Sjedinjenih Američkih Država.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • jebena li vrimena, dica mudrija od “odraslih”. uniforme, dašta! učenici, profesori, nastavnici, prvopričesnici i krizmanici! dosta je više da retardirane ratne generacije liječe vlastite komplekse preko djece, da troše pare koje nemaju da da djeci kupe stvari koje ne trebaju!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.