Ljubuški: Objavljena interaktivna mapa ilegalnih divljih deponija

Povjerenstvo za obilazak i utvrđivanje divljih deponija na području Grada Ljubuškog zajedno s predsjednicima mjesnih zajednica izvršilo je terensko utvrđivanje stanja ilegalnih divljih deponija.

Na temelju navedenog Služba za inspekcijske poslove Grada Ljubuškog – Inspektorat izradila je interaktivnu mapu ilegalnih divljih deponija na cijelom području Grada Ljubuškog s ciljem detektiranja/evidentiranja deponija i poboljšanja bržeg i djelotvornijeg djelovanja na sanaciji istih.

Interaktivna mapa ilegalnih divljih deponija redovno će se ažurirati, te će se svakoj fizičkoj/pravnoj osobi omogućiti pristup predmetnoj mapi sa ciljem uvida o poduzetim aktivnostima na određenoj ilegalnoj deponiji otpada, sukladno redoslijedu i dinamici na sanaciji istih.

Također, svaka fizička/pravna osoba može obavijestiti nadležnu gradsku službu o postojanju novih deponija na području grada Ljubuškog ili pak zatražiti dodatnu informaciju o istima, a sve to putem besplatnih komunikacijskih platformi Viber/WhatsApp na kontakt telefon: 063 299 204, kako bi se traženo evidentiralo.

Nadležna gradska služba će u suradnji sa Policijskom upravom Ljubuški poduzeti zakonom predviđene mjere za potencijalne prekršitelje, kao i za sanaciju novonastalih deponija, svatko u okviru svojih ovlasti.

Pristup interaktivnoj mapi ilegalnih divljih deponija omogućen je klikom OVDJE!

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • nema u sirokom smeca pa nama netreba ova mapa? Jel tesko uvest besplatni broj za prijave? Znam pet divljaka sto bacaju smece po prirodi ali evo kome prijaviti

  • U Širokom je to bolje riješeno. Smeće odlaže gdje tko hoće. Inspekcije ne postoje, policija valjda nenadležna, vlast boli ona stvar za smeće. Rijeka zaudara.Možda se nešto promijeni kad kolektor bude gotov…ali teško. Brzo voda iz Lištice neće biti za piće, čak i ona iz vrela. To je tato što se gore u brdima odlažu svakakvi otrovi, polazeći od starih lijekova.

  • Vrijeme je da Komunalna inspekcija, komunalni redari, Policija i Sudovi počmu kažnjavati one koji razbacuju smeče po prirodi, tuđim njivama i dvorištima, rijekama, pored puteva, na tuđe lokacije itd. I mnogi i pale te deponije i uništavaju tuđe voćke i imovinu. A u nedjelju u crkvu na pričest bez ispovjedi. Sramite se svi koji to radite primitivci jedni.
    Kazne su velike i da se jednom kazne ne bi nikome palo na pamet da papirić baci.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.