Ljubuški mališane uveselio uskrsnom pisanicom

U ponedjeljak je ispred zgrade Općine Ljubuški otkrivena uskrsna pisanica od dva metra, oslikana najljepšim motivima zavičaja.

Pjesmom i veseljem ovu prigodu uljepšala su djeca iz osnovnih škola i vrtića s područja Ljubuškoga, koja su zajedno sa svojim učiteljima, ali i jednim uskrsnim zekom, nestrpljivo čekala vidjeti što se sve nalazi na pisanici.

Pisanicu koja krasi središte Ljubuškog oslikali su Slađana Milićević, Toni Kozarić, Lucija Milićević i Nikolina Jakiša.

„Jako smo ponosni što smo upravo mi oslikali ovu pisanicu, nije nam bilo teško odabrati motive, odlučili smo se za one najreprezentativnije, tako da svaku stranu krasi po jedna, počev od Kule Hercega Stjepana, samostana Humac, Humačke ploče i vodopada Kravica,” kazala je Slađana Milićević.

Zahvalu ljubuškim umjetnicima izrazio je načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić, koji je izjavio kako su oni Ljubuškom u vrijeme uskrsnih blagdana darovali jedan lijep poklon, prenosi Radio Ljubuški.

Nakon razgledanja pisanice okupljeni su se uputili u Knjižnicu Ljubuški kako bi razgledali prigodne dekoracije koje su ovoga prijepodneva izradili učenici područnih osnovnih škola Gornji Radišići, Studenci, Donji Radišići, Prolog, Veljaci i Šipovača.

Postavljanje pisanice inicijativa je JU Knjižnica Ljubuški koja je danas bila domaćin događanja, pokrovitelj je JP “Parkovi” d.o.o. Ljubuški, a pisanicu su izradili Tomislav Milas i Milan Šekerija.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.