Ljubuški: 154 brucoša dobila po 500 KM

Grad Ljubuški je u srijedu isplatio jednokratne novčane potpore svim brucošima po nedavno objavljenom javnom pozivu za njihovu dodjelu.

Uvjete za dobivanje jednokratnih novčanih potpora ispunila su 154 brucoša s prebivalištem na području Ljubuškog koji su redoviti studenti državnih sveučilišta i koji su po prvi put upisali prvu godinu dodiplomskog ili integriranog studija državnih sveučilišta, objavili su iz Grada Ljubuškog.

Svi studenti koji su ostvarili uvjete iz javnog poziva dobili su po 500 maraka.

Iz Grada Ljubuškog podsjećaju kako je u  tijeku i javni poziv za dodjelu jednokratnih financijskih potpora za redovite studente viših godina državnih sveučilišta.

Grad Ljubuški ulaže u mlade i obrazovanje, a rezultat toga je da od ove godine svi učenici s područja Ljubuškog imaju besplatan prijevoz, svim brucošima su osigurane novčane potpore, a jednokratne potpore će po prvi put dobiti i svi redovni studenti javnih sveučilišta, navodi se u objavi.

(www.jabuka.tv)14 komentara

 • Svaka Vam čast i pohvala , uasem GRADONAČELNIKU, kamo srece da to u Širokóm Brijegu dogodi dok je janjojed na vlastí nema teorije pogledajte revizorstko izvjesce gdje nam milion ode u Širokom

 • Zar je ovo dobro?

  Nema nikakve diskriminacije na temelju fakulteta. Zar da isti novac dobiva netko tko studira filozofiju, ekonomiju, pravo ili slični beskorisni fakultet i netko tko studira informatiku, strojarstvo i elektrotehniku (društveno korisna STEM zanimanja)?

  Bez veze, kad će se napokon naglasak staviti na STEM područje, a ne na beskorisno područje društvenih znanosti?

 • Umene su dvoje dice studiralo,nikad nista nisu dobili od Grada Siroki Brijega ni voznu kartu pupust,sve sa deset prstiju baustela iskola. Neki su dpbija po 300 km od Općine mamini i tatini sinovi.

  • Naravno da treba podcjenjivati fakultete društvenih znanosti i nazivati ih onim što jesu – beskorisnima!

   Više vrijedi osoba koja je upisala neki tehnički fakultet i nije ga uspjela završiti, nego sto likova koji upišu te kvazifakultete i završe u roku.

 • U nas u posusju uvik isti dobivaju kazu djeca branitelja a cace im po tri mirovine primaju i jos rade na crno i zauzeli drugom posa jad i bjeda mozda bude novi nacelnik bolji daj svima jednako i posteno jer ko je danas invalid to ije pitanje veci invalidi danas rade a zdravi invalidi sjede po birtijam

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.