Ljubuška Sloga ima najbolju infrastrukturu u ligi

U petak je ljubuški gradski stadion Babovac posjetio glavni tajnik NS-a FBiH Eldin Baković, zajedno s Antom Miličevićem, dugogodišnjim tajnikom za natjecanja u ligama pod okriljem ovog saveza.

Nijedan ni drugi nisu mogli skriti oduševljenje vidjevši brojne pozitivne promjene na nekada oronulom ljubuškom gradskom stadionu.

– Već duže vrijeme smo u kontaktu s ljudima iz Sloge koji su nas pozvali da posjetimo Babovac. Čekali smo pravu priliku i drago nam je što smo baš sada došli ovdje kada su već ovi radovi stupili u poodmaklu fazu i kada smo mogli točno vidjeti koliko je toga stvarno do danas urađeno, govori Eldin Baković.

– Ne mogu ne primijetiti da je urađeno puno posla što se tiče samog stadiona i infrastrukture, od postavljanja sjedala do uređenja službenih prostorija, svlačionica i pomoćnog terena. Ono što mi je jako drago jest činjenica kako je vidljivo da će se radovi nastaviti i dalje. Zaista sam iznenađen viđenim i oduševljen. Bavio sam se svim ovim i znam kako sve funkcionira pa stoga imam poseban senzibilitet prema svim radovima u klubu, a ovdje je zaista urađeno puno u kratkom vremenu. Ovo je puno i za jedan klub u Premier ligi, a posebno za jednog trećeligaša. Vide se ambicije za napretkom. Sloga definitivno ima uvjete koji su karakteristični za viši stupanj natjecanja, dodao je.

Dotaknuo se i regionalne dječje škole nogometa Sloge koju pohađa više od 300 polaznika.

– Omladinski nogomet je moja velika ljubav i puno sam ga kroz svoj rad pratio. Dolazio sam prije par godina u Ljubuški na utakmice dječjih liga po nekim drugim osnovama i funkcijama pa znam kako je nekada ovdje bilo i kako je sada. Zaista je lijepo vidjeti djecu u dresovima i kopačkama na terenu. Tristo djece koja treniraju u Ljubuškom je zbilja impozantan broj. I sigurno možemo reći da se ovdje događa jedan procvat nogometa u Ljubuškom i cijelom kraju. Posebno me se dojmilo to što djeca ovdje treniraju besplatno.

Ovo je zbilja nevjerojatno, to je divan, pa možda čak i jedinstven primjer. S obzirom da znam da je kod nas u posljednje vrijeme kod ljudi loša financijska situacija, ovo je za pohvalu, istaknuo je Baković.

Njegov kolega Anto Miličević u potpunosti se slaže s glavnim tajnikom Bakovićem. Istaknuo je da je oduševljen svim napravljenim na Babovcu.

– Mi znamo da klubovi u ovom rangu imaju jako lošu infrastrukturu, a u Ljubuškom je najbolja u ovoj ligi. Ovo što smo vidjeli je jako lijepo za oko. Osim infrastrukture vidi se i jako dobra organizacija u klubu. Stvarno nam je drago da je tako. Nema ništa ljepše nego kad jedan sportski radnik dođe stadion i vidi da je ‘umiven’, da je sve čisto i uredno te vrlo dobro organizirano. Kako ja vidim, namjera je kluba da nastavi dalje napredovati pa očekujem da će tako i biti, kazao je Anto Miličević.

Landeka: Pohvale motivacija za budućnost

Nakon obilaska stadiona sportski direktor Sloge, Željko Landeka, uručio je gostima dresove i šorceve Sloge te iskoristio priliku da im se zahvali na dolasku.

– Drago mi je da su nas danas posjetili Baković i Miličević kako bi osobno mogli vidjeti napredak našeg kluba. Posebno mi je drago što smo dobili ovoliko pohvala i s ponosom mogu reći da ćemo nastaviti ovakvim tempom i kad je u pitanju infrastruktura, ali i rezultati. Lijepo je kad netko prepozna naš trud. To će nam zasigurno biti motivacija u budućnosti, kazao je Landeka.

(Dnevni list)


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.