U Posušju otvoreno novo krilo Doma zdravlja: Investicija vrijedna 2 milijuna KM

U petak je u Posušju, nakon više od četrdeset godina, napravljena značajnija investicija u zdravstveni sustav tako što je otvoreno novo krilo Doma zdravlja.

Financiranje ovog projekta osigurano je s viših razina vlasti, gdje su Zapadnohercegovačka županija i Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH osigurali većinu potrebnih sredstava za realizaciju ovog velikog projekta koji je od iznimne važnosti za općinu Posušje.

Dom zdravlja ima preko 11.000 intervencija godišnje koje su se obavljale u lošim uvjetima, ali, zahvaljujući ovoj investiciji, sama kvaliteta sustava primarne zdravstvene zaštite znatno će porasti, što će najbolje osjetiti korisnici ovog novouređenog krila Doma zdravlja.

Prilikom samog otvaranja nazočnim uzvanicima i gostima obratio se ravnatelj Doma zdravlja g. Damir Bešlić koji je istaknuo da će usluga hitne medicinske pomoći ovom investicijom biti dignuta na višu razinu. „U Domu zdravlja se nalaze potpuno nove prostorije radiologije s novim digitalnim RTG uređajem. Na katu novoizgrađenog dijela nalaze se i nove prostorije obiteljske medicine“, izjavio je Bešlić.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Posušje Branko Bago i čestitao svim djelatnicima Doma zdravlja i žiteljima općine Posušje jer je, kako ističe, ovo jedan od najvažnijih dana za njih. „Otvaranjem novog krila, usudio bih se reći i najljepšega u Hercegovini, stvoreni su uvjeti za bolju medicinsku skrb za sve stanovnike posuškoga kraja“, rekao je načelnik. Na kraju svog govora zahvalio se Zavodu za zdravstveno osiguranje ZHŽ-a kao i svima koju su pridonijeli da se ova investicija ostvari.

Dom zdravlja u Posušju dobio je 750 kvadratnih metara uređenog i opremljenog prostora, također je uređeno i novo parkiralište s novim pristupom Domu zdravlja, što će znatno olakšati prometnu komunikaciju unutar Doma zdravlja, priopćeno je iz Općine Posušje.

posusje_dom_zdravlja_2

posusje_dom_zdravlja_3

posusje_dom_zdravlja_4

posusje_dom_zdravlja_5

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

  • Eto otvorili ste novi dio doma zdravlja i naravno prosirili..Svaka cast.Haj nam stavite negdje jedan javni natjecaj za radna mjesta koja ste objavili s obzirom da se prosirilo i postala je potreba za novim djelatnicima.Javnog natječaja nema a primanja je bilo.Znaci opet kriminal kao i uvijek
    Slikovito i ovog puta opet otvaranje i asfaltiranje ulica po gradu pred izbore.Uh samo da su izbori bar dva puta godisnje.

    • Tocno tako,al problem je sto su se oni vec ranije neprimali onih pustih pisacica po hodnicim,pa se sve sudaraju jedna s drugom, pa ce ih sada mozda porazbacat..a u Posusju nikad i nije bilo natjecaja,sve rodbina i kumovi,,nije dzaba ona fora kako vise nemeres nac ljubavnicu u nekoj ustanovi di radis jer su ti svi svojta,,,hvala bogu sto vise ne moram gledat taj cirkus u Posusju..O Minhene bas si mi lip 🙂

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.