Ljubušak uz “Daj brže sve pare ili ću te zaklati” opljačkao trgovinu pa dobio dvije godine

J. A. (27) iz Ljubuškoga u ponovnom suđenju na Županijskom sudu u Širokom Brijegu nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i jednoga mjeseca zbog razbojništva počinjenoga uporabom opasnoga oruđa i upravljanja vozilom za koje nije imao zaključen ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu počinjenu trećim osobama”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Optužnicom ovoga tužiteljstva optuženom J. A. stavljeno je na teret da se dana 10. prosinca 2013. godine vozilom marke VW Golf 2 s nepripadajućim registracijskim pločicama dovezao u Posušje u blizinu STR „I…“, vlasništvo B.C. Odmah po dolasku izašao je iz vozila i ušao u trgovinu, pa nakon što je kupio bon za mobitel, vratio se u vozilo i čekao trenutak kada će djelatnica trgovine ostati sama.

Kada je djelatnica ostala sama u trgovini, ušao je u trgovinu s nožem u ruci i istoj rekao “Daj pare”, a kada ga je upitala “Kakve pare”, zaprijetio joj je govoreći: “Daj brže sve pare iz kase ili ću te zaklati”, pa kada mu je djelatnica trgovine u strahu za vlastiti život dala pare, istrčao je iz trgovine, sjeo u vozilo i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Dana 17. prosinca 2013. godine u mjestu Batin Polje, općina Posušje, zaustavljen je i kontroliran od strane djelatnika PU Posušje kojom prilikom mu je vozilo VW Golf 2 privremeno oduzeto i u istom su pronađeni predmeti uporabljeni prilikom izvršenja kaznenoga djela.

“Županijsko tužiteljstvo ŽZH će nakon analize pismenoga otpravka presude najvjerojatnije podnijeti žalbu na odluku o kaznenopravnoj sankciji. O žalbi će odlučivati Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine”, zaključio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić.

(www.jabuka.tv)

 


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.