Ljubo Bešlić potpisao Sporazum o kulturnoj i gospodarskoj suradnji s iranskim gradom

Gradonačelnici Mostara i Isfahana, Ljubo Bešlić i dr. Ghodratollah Norouzi, potpisali su u Iranu Sporazum o kulturnoj i gospodarskoj suradnji između Grada Mostara i Grada Isfahana.

Svečanosti potpisivanja Sporazuma bio je nazočan i Izet Šahović, načelnik odjela za financije i nekretnine Gradske uprave Mostara.

Ovim sporazumom, dva grada koja imaju i spomenike koji su pod zaštitom UNESCO-a, izrazili su svoju želju i spremnost u promoviranju i jačanju njihovih prijateljskih odnosa i suradnje.

U tom cilju obavljat će se razmjena iskustava i informacija u oblasti upravljanja gradom, gradskom gospodarstvu, gradskih službama, urbanizmu i arhitekturi, urbanom razvitku, prometu i prijevozu, zaštiti okoliša, kao i poticanje trgovačke i gospodarske suradnje i zajedničkih pothvata u projektima urbanog razvoja.

Nastojat će se ostvariti i suradnja u planiranju i provedbi projekata od interesa za oba grada i stvaranje temelja za aktivno sudjelovanje kompanija iz privatnog sektora i poduzetnika iz dva grada u projektima jednog i drugog grada, te dati potpora i turističkoj suradnji kao i održavanju kulturnih i prijateljskih dana u dva grada, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.