Ljubav u doba korone: Ove godine gotovo upola manje brakova u odnosu na prošlu

Pandemija koronavirusa kao da je zaustavila cijeli svijet. Odjednom je sve skoro preko noći palo u drugi plan. Osim što su otkazana javna događanja, i ona privatna su stavljanje na čekanje.

U prilog tome govori činjenica da se ove godine, barem do mjeseca svibnja, vrlo malo parova odlučilo sklopiti brak. Bilo je i onih koji su sve do detalja isplanirali za svoj najsretniji dan, ali su zbog pandemije koronavirusa bili spriječeni da ga realiziraju.

Naravno, ima i parova koje čak ni pandemija nije zaustavila u njihovim namjerama da se vjenčaju pa su prioritet dali samo sebi. No, sudeći prema podacima Federalnog zavoda za statistiku i Zavoda za statistiku RS-a, takvih je ove godine malo, prenosi Klix.ba.

Tako je u Federaciji BiH do juna 2018. godine sklopljeno 2.116 brakova, dok je 2019. sklopljeno 2.575 brakova, a ove godine do svibnja samo 1.749.

S druge strane, ukupan broj sklopljenih brakova do lipnja u Republici Srpskoj u 2018. godini je 2.522 , nešto manji broj je u 2019., njih 2.484, dok je ove godine sklopljeno 889 brakova.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.