Ljiljani među fašističkim zastavama Europe

U Europi se posljednjih godina sve više priča o novom uskrsnuću radikalnih, nacionalističkih i ekstremno desnih ideologija koje koketiraju ili otvoreno podržavaju nacizam ili fašizam.

Karta Europe koju je napravio portal OnSizzle.com prikazala je kako izgledaju zastave svih takvih pokreta u Europi.

Ono što je evidentno, svaka država Europe ima takav pokret, a ono što se da primijetit je da je simbol takvog pokreta u BiH, po mišljenju portala OnSizzle.com prvi grb BiH po sticanju neovisnosti, s ljiljanima.

U Srbiji je to dvoglavi orao na crnoj podlozi i inkorporiranim keltskim križom, dok je u Hrvatskoj taj simbol šahovnica s prvim praznim bijelim poljem.

Kosovo i Albanija imaju modificirani kukasti križ, dok Slovenija ima nordijske rune – točnije simbol časti unutar svoje zastave.

via SIZZLE

(N1)2 komentara

  • Kukasti kriz su koristili Indijci ali i Indijanci u Americi. Indijci i sada koriste, a Indijanci morali zabraniti nakon 2. sv. rata. Ljiljane koristi Crkva od pamtivijeka, i svi zapadni kraljevi i kraljice, na svojim odorama, kovanicama, grbovima itd. Tzv 4 srpska slova C su u stvari ljiljani, i to je čista kopija kovanica britanske kraljice, one što je zagrabila Kanadu sebi, i njihovog grba.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.