Čović u Ljubuškom: Poljoprivreda je najveći razvojni potencijal

Službeni posjet Dragana Čovića Ljubuškom, hrvatskog člana Predsjedništva BiH, započeo je sastankom s predstavnicima općinskih i županijskih vlasti.

Čović se u zgradi Općine Ljubuški sastao s načelnikom Nevenkom Barbarićem, predsjednikom Općinskog vijeća Ljubuški Tihomirom Kvesićem, predsjednikom Skupštine ŽZH Antom Mišetićem, ministrom MUP-a ŽZH Zdravkom Borasom te ministrom financija ŽZH Tonijem Kraljevićem.

”Poljoprivreda je najveći razvojni potencijal općine Ljubuški. Kroz poljoprivredu najjeftinije se dolazi do novih radnih mjesta. To je oblast koja ima perspektivu i koja se mora staviti na mjesto koje zaslužuje”, izjavio je nakon sastanka načelnik Barbarić.

Čović se složio s time, istaknuvši kako u razvoju poljoprivrede ključnu ulogu ima država koja mora, kako je rekao, osigurati dovoljno poticaja kako bi se u Bosni i Hercegovini od poljoprivrede moglo normalno živjeti.

”Ovaj prostor je bogomdan za razvoj poljoprivrede i turizma, i nema ni jednog razloga da bilo koji žitelj ovoga kraja razmišlja da ide negdje u svijet. Ali, naravno da postoji puno stvari koje treba unaprijediti”, dodao je Čović.

Potom se sastao s udrugama poljodjelaca te Odborom Općinskog vijeća Ljubuški za pitanja branitelja.

Što se tiče problema s kojima se susreće braniteljska populacija, hrvatski član Predsjedništva BiH istaknuo je kako ti problemu pokazuju da BiH nije u punoj mjeri zaživjela kao država.

”Da jesmo mi o tim problemima uopće ne bismo danas pričali. Za nas je dignitet hrvatskih branitelja svetinja i to je u svakom našem programu, a to želimo i na praktičan način pokazati”, zaključio je Čović.

Posjet je nastavljen obilaskom službenih prostorija Hrvatskom rukometnog kluba Izviđač te susretom s upravom novog bh. prvaka gdje je Čovića dočekao David Grbavac. Čović je na poklon dobio dres Izviđača s potpisom svih igrača.

Visoko izaslanstvo posjetilo je Franjevački samostan na Humcu gdje je Čović održao sastanak s gvardijanom fra Velimirom Mandićem.

U kasnim poslijepodnevnim satima na radnom ručku s gospodarstvenicima Čović je govorio na temu ”Gospodarstvo BiH – potencijali, mogućnosti i ograničenja”, a obratio se i načelnik općine Barbarić.

Službeni posjet Ljubuškom Dragan Čović je završio posjetom Hospiciju, gradilištu objekta za djecu s posebnim potrebama, vodopadu Kravica te tvrtki Roing gdje je obišao nasade smilja te objekte za preradu istog.

(www.jabuka.tv | Foto: Lara Medić)


19 komentara

  • Bas zanimljivo…isti dan covic u roingu kada je roing najavio 2KM manju otkupnu cijenu smilja…odnosno sa 5 na 3KM… eeee ko te ne zna skupo ce te platit …ili jeftino!? Nebitno

    • Covic reketari sve firme pod hrvatskim vlasnistvom, to je ziva istina, i to radi na ovaj nacin : Skuplja donacije za HŠK Zrinjski, odnosno ucijenjuje ih da moraju sponzorirati, a ukoliko vec sponzoriraju onda da povecaju iznos, tako ispada sve legalno na papiru jer postoji neki trag novca, a dio tog istog novca na crno zavrsava u njegovom dzepu i dzepu njegovih satelita. Isto radi i svim tvrtkama iz Širokog Brijega koji djeluju na prostoru HNŽ. Kriminalni projekt profiterstva vladajuce strukture ”temeljne hrvatske stranke” koja radi protiv interesa svog naroda otkad postoji! STOP KRIMINALU, STOP DRUGU DRAGANU, STOP ZLOCINAKO-KRIMINALNOJ HOBOTNICI KRADEZE!!!

  • Fratri su bili i ostali najveće kurve Hercegovine.Skidaju gaće pred svakom vlašću.jebe se njih kako je narodu i tko je onaj što je na vlasti.Bitno je naći model da istu sisu doje(narod).

  • Jere,Jurišić,Bože LJubić,Raguž Martin su nas načeli zadnjih 4 god.,predali Sarajevu ali ovaj hrvat,domoljub Dragan će nas dotući. Posebice se odnosi sa hrvate ZHŽ-je,nešto nas ne voli i nesimpatiše. Ali naši hrvati veliki na funkcijama u županiji,gradu,po općinama šute,prave se da ne vide ništa i zabili glavu u pijesak. Širokobriješki političari,svećenici,udruge iz domovinskog rata gdje je vaš stav o optužn.gen.Mije Jelića,gdje je vaš stav o napadu onog primitivca,kočijaša Milorada Dodika na uvaženog Biskupa Komaricu,gdje vaš stav o braniteljima,zaboravljenim i nezaboravljenim kako nas podjeliše oni koji sa nama u ratu i na prvoj crti ne bješe niti dana. Je li i vaš stav tko i stav HNS-ora,jednak,identičan mišljenju i stavu Dragana Čovića.

  • Bagra kod bagre u posjeti, nebi me cudilo ni da je taj roing njegov, sto nisi posjetio nas seljake i male poljoprivrednike nego lopove koji nagovaraju ostale otkupoljivače da spuste cijenu na 3 km ima godinu dana, ljep pozdrav i sve najgore vam zelim

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.