Ljerka Ostojić izabrana u Glavni odbor Matice hrvatske

Predsjednica ogranka Matice hrvatske Mostar, prof. dr. Ljerka Ostojić, izabrana je u Glavni odbor Matice Hrvatske.

Veliko priznanje za Maticu hrvatsku Mostar stiglo je prošlog vikenda na Glavnoj skupštini Matice hrvatske koja je održana u Rijeci. Na Glavnoj skupštini MH za novog predsjednika izabran je ugledni kroatist prof. dr. Stipe Botica, koji je na toj dužnosti naslijedio akademika Stjepana Damjanovića.

Ljerka Ostojić zahvalila je svima koji su je podržali.

Biti članicom Glavnog odbora najstarije hrvatske kulturne institucije, za mene je iznimna čast, ali i obveza. Ponosna sam na rad Matice hrvatske u Mostaru, pogotovo na 20 godina Mostarskoga proljeća – Dana Matice. Ovo je priznanje ne samo meni osobno nego i upravnim tijelima našeg ogranka, svima onima koji sve ove godine daju svoj nesebičan doprinos djelovanju naše Matice. Hvala još jedanput svima. Nadam se da ću opravdati vaše povjerenje, istaknula je nova članica Glavnoga odbora Matice hrvatske.

Inače, na Glavnoj skupštini MH izabrani su i potpredsjednici: Anđelko Akrap, Luka Šeput i Dubravka Oraić Tolić. Na poziciji glavnog tajnika u sljedećem mandatu ostaje Zorislav Lukić, kao i Damir Zorić na poziciji gospodarskog tajnika.

Božidar Petrač izabran je za književnog tajnika Matice hrvatske. Uz članove Glavnog odbora, izabrani su i članovi Nadzornog odbora i Suda časti, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)22 komentara

  • Ova iz paštete iskače. Kad si podoban onda te ima svugdje…Samo klimaj i poptvrđuj šefovima,napredak,funkcije i lova zagarantovani…

  • Bože sačuvaj nas od ove babe.Pa kako joj ne dosadi prdoklačit i vrtit se tamo di kapi novac. A ovi što ko, fol izabiru ,da imaju imalo morala i pameti izabrali nekoga drugoga ,mlađega.Ovako se mlađariji gadi sve ovo skupa i šalje im se poruka da ,dok im ne bude 60 i kusur mogu samo udarit po kratkom malboru i cuclat.ALI NEKA BABE BABA JE “ČIVIJA”.

    • Jeda ti prić sa rjeci na djela, pogledaj samo svoju generaciju vidjet ceš bjednice da za njima zaostaješ svjetlosnim godinama, ajmo malo štogod radit dosta rjeci, sćerkice restu ko iz vode.

  • Prvo šta je uradila kad je došla na mjesto rektorice u Mostaru je poskupila školarine u suradnji sa tadašnjim i većinom sadašnjih dekana. Potom, zabranila i učinila sve da škole u pojedinim županijama organiziraju odlaske učenika na državnu maturu u Republici Hrvatskoj, kako bi se što više studenata slijevalo u Mostar. Medjutim, to je imalo kontraefekt i radi toga i još niz razloga. Javna tajna je da postoje povlašteni studenti pri upisu na medicinski fakultet gdje sa svojim mužem Zdenkom Ostojićem guli do kože. Nekad je tarifa za upis bila 10 000 KM sad varira ovisno o političko-stranačkoj pripadnosti. Perverzne osobe koje čine sve da unište bilo hrvatskog naroda u BiH nemoralnim i sramotnim činima. Njihova nastranost prema novcu već odavno prelazi granice zdravog razuma i logike. Već odavno hrvatski narod u BiH nema posla sa glupim političarima nego i sa glupima i zlima.

    • Ovo samo govori u kolikoj kaljuži se nalaze hrvati, a odnarođena elita izgubila kompas. Izbori su pa očito priprema teren za neku funkciju. Jedna narodna kaže: U maloj boci je otrov”?

  • Ha ha izreke su prenesemo značenje narodne mudrosti. Ne vrijeđaju nikoga jer se temelje na istini. Gleda dobro u svakom čovjeku. Pozdrav

    • Nema jer se hrvati lustriraju. Svim institucijama upravljaju udbaši, kosovci i njihovi nasljednici koji su rotarijanci, lionsovci i masoni!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.