Ljekarne ŽZH-a prestale s radom, djelatnicima uručeni otkazi

Općinski sud u Širokom Brijegu otvorio je stečajni postupak nad JU Ljekarne Županije Zapadnohercegovačke.

Privremeni odbor vjerovnika donio je početkom tjedna odluku o prestanku rada i prestanku djelatnosti JU Ljekarne Županije ZH – u stečaju.

Pri donošenju navedene odluke članovi privremenog odbora vjerovnika imali su na umu činjenicu da su obveze stečajnog dužnika višestruko više od stečajne mase te da je obustava poslovanja bilo jedino rješenje.

Svim djelatnicima stečajnog dužnika otkazani su ugovori o radu, a JU Ljekarne ŽZH-a prestala je s radom 14. srpnja. Slijedi prodaja imovine stečajnog dužnika i namirenje vjerovnika sukladno Zakonu o stečajnom postupku.

(www.jabuka.tv)


70 komentara

 • Odlicno, razvlastili ste javne ustanove jer nije nikomu interesu da se puni zupanijska kasa, ALI opet zasto crpite tu istu jadnu zupaniju kroz enormno visoke place, naknade..jadni ste!!

 • Naravno da su uručeni otkazi, vi ste samo potrošni materijal, potrošna sirovina, ne vrijedite im ništa. Ali u biti mi Vas nije niti malo žao, u jednu ruku ste sami sebi uručili otkaze glasajući za HDZ, kako voli reći napaćeni ‘ercegovac: “Jedina Hrvatska stranka, stranka svih hrvata.” Uživajte, ovo je tek početak kraja. Oni su naviknuli krasti, trošiti i bahatiti se NAŠOM imovinom kao da je njihova, kao da je njima to s neba dato, sačekajte još malo da se Aluminij privatizira, to će biti zadnji čavao zakovan u lijes Hercegovine. Umjesto škole(srednje) na mjestu duvanje, umjesto neke zdravstvene ustanove, nečega korisnog, prave se uredi za uhljebe općine. Jer ipak ne mogu se oni gurati u onim starim uredima, znate li vi kakva je to tlaka. Od mene jedna poruka: “Tražili ste, dobili ste!” Eto toliko…

  • to 100%. gledajte na to ovako: dođem u tebe i ukradem ti 100 maraka. ti se buniš i ja kažem evo ti 50 natraga a sa ovih 50 ostalih idemo na večeru i kusur meni… i ti kažeš e svaka ti čast! jesi ljudina! e tako nas pljačka coming, tako nas dere ćosić i dr kvesić, tako i bakula… tako će nam se desiti sa školovanjem jer će trnska privatna škola postati prestiž koji se kupuje a djeca debili!!! sve oko nas se kupuje i gradi našim novcem , a ljude koji su to napravili dižemo u moralne vertikale i nazivamo ih intelektualcima… FUUUUUJJJ!!!!!! većina ih iseljava zbog ovih stvari a ne zbog neimaštine!

 • Nije se znalčo upraviti sa ovim blagom od Ljeklarni,u vlasništvu sviju nas.
  Ali će zato sad prostori valjati kad se prodaju i poklone.

 • kakva nam je to uprava?! Nove privatne ljekarne niču ko gljive posle kiše, a državna se gasi. Bože sačuvaj ko nam sve upravlja! Bitno da se otvara još novih ureda za besposličare, a ko će radit i di, nikog nije briga. Sram vas bilo!!!!

 • Sramota… Eto što se dogodi kada Hrvati imaju svoj “entitet” – pljačka velikih razmjera u kojoj im nitko ne može niti smije pomrsiti račune. Svaka čast…

 • Sta se cudite trebaju nova avuta Miri Kraljevicu Vnku Topicu i Cosicu srusila dica ova stara glasajte i drugi put zanjih nemaju sta vise osim crkve na brijeg

 • Živimo u vremenu kad se sve sto je nam zajedničko gleda što više devastirati i uništiti.Raznorazni spasitelki koji su zaduženi za očuvanje oni najviše uništavajui raskopavaju,a to je sve u interesu politike i političara.Što god je veći nerednjima je bolje jer očito udice su bačene već davno samo se čekalo da se zamuti što više.
  Nemamo se mi čemu čuditi sve je to planski i dogovoreno na većem nivou.Političari su dovoljno bezobrazni i pokvareni da sigurno za još koju godinu neće ostati ništa neuništeno.
  Pozivam s ovoga mjesta SVEĆENSTVO da im toblagoslovi jer dosada su to uvijek činili pa eto napominjem da nebi zaboravili.
  A ti jadni narode i radniče šta se buniš politika Vam je omogućila da se možete iseliti.Put podase i na zapad a ovi što ostaju će Bogami semeđuse počet rokat.

 • Sramota.. Privatne ljekarne niču kao gljive, a javne ljekarne zatvaraju. Sram vas bilo. Domalo će te tako i javne škole i fakultete zatvarati pa će djeca ići u Nikad nije kasno i poslije u logos ili fabus, i slično.

 • Možeš ići u privatne škole ali posla nećeš dobiti jer je sve zauzeto od onih koji su se zaposlili pa završavali nikad nije kasno(koji logo ) i onda privatni fax.

  • E ovaj Pas laje na svaku nepravdu nanešenu njegovom narodu, lajat’ ću preko komentara jer sam u neke stvari jako dobro upućen. Znam ja da je Vas istina pogodila, jer ste svjesni činjenice da slabite, da više nitko ne puši tu vašu priču, mislim nitko školovan i mlađi od 30 godina. Raskućili, opustošili, opljačkali i na kraju krajeva protjerali svoj vlastiti narod. I kada ste primjetili da Vam ponestaje “glasačkog korpusa”, ne znam kako ga drugačije nazvati, neka me netko lektorira. Onda je došao na snagu HNS i traženje prava koja smo izgubili u proteklih 20 godina. Pa ja se sada pitam “Doktore, tko je ovdje lud?”. Bošnjaci razmišljaju dugoročno, za 30 godina će prva Bošnjačka obitelj naseliti Široki, a naši se masovno iseljavaju. I ovo će biti Bošnjačka država i Bošnjačka zemlja, koliko se mi god borili protiv toga, naši političari su nas prodali. Na kraju da citiram jednog velikana: “Hrvatska vidje svakojakih čuda, al ne nađe štrika za toliko juda.”
   A.G.Matoš

   • … No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje – kako nas tada spasiti od nas samih?

    Ante Bruno Bušić

   • Za 30 godina? Lako se provjeri koliko je vec ‘bosnjaka’ doselilo u siroki, koliko znam vec imamo turcina na visokoj glavici kojem nigdje ne pise da mora zaposljavati hrvate.

 • kad već takvu glupost pišeš, barem se predstavi, da te se može zaobići u širokom luku. niti je čovjek kriv niti dužan kome, a ponajmanje je sebe osigurao. ljubomorni stvorovi.

 • kao djete nakon pregleda zbog nečega u domu zdravlja, kasnije bih s roditeljem išao i gradsku ljekarnu kupti lijek ili što je trebalo, i to mi je ostalo, i sve do nedavno dok je radila uvijek bih prvo otišao i nju. a većina današnjih ovih sto drze privatne je ispekla zanat tamo. svejedno sramota,uništavavati i zatvarati javne ljekarne.tko god iza toga stajao.

 • SRAMOTA… Nek se kaže javnosti sta je bilo. A, ne, zatvoreno, otkazi, prodaja imovinene. Netko treba da odgovara za raspad javne ustanove gradska ljekarna tj u cijeloj županiji, sve 4 su ugašene. Katastrofa i sramota.

 • gase javne ljekarne, ženama nedaju porodilje naknade, ove što ne rade treba im dat centar za socijalni rad, a koje rade zavod za zdravstveno osiguranje, i ove koje su u radnom odnosu prvih 6 mj nedobiju ništa… a kasnije i to kad otpočne,nikad se nemamozes pouzdatat u isti datum da će biti. Ovo je mala Županijija (4 općine) i da nemogu riješiti da redovito bude, to su tu naša djeca. Luda kuca, bezobrazluk.

 • MANJAK U KOMUNALNOM U VRTIĆU -šTO ČEKAJU ZAŠTO NE ZATVORE USTANOVE. dAJ BRATE vLADI DA RADI PRIVATNO TAKO I zDENKI U VRTICIMA PA CE CVJETAT RUŽE.iMA LI POVRATA A IMOVINE .TKO JE ODGOVARO ???? dAŠTA CE DRUGO LJUDI

 • e moje ovce sad će to biti moja zgrada – nemojte tako o mom velikom prijatelju Miri . On je meni pomogao da radim svašta na Visokoj Glavici (jes da sam mu kesu para dao al otom pot) . Čak je blagoslovio moje pule Sadika da operemo još malo para (šišaj ovce dok vune ima).Na moj poziv nije smio otići smrznutim radnicima na Visoku Glavicu (et meni će glumiti šerifa u Širokom Brijegu),već sam mu platio put za Zagreb da posjeti HR.branitelje , jer ga boli racku za ove u zhž . Čak mi je pomogao oko ovoga suda što me radnici tuže ,što sam im ostao dužan oko milijunčić (jeftinije mi njemu kupiti janjca),a on će se pobrinuti za sve to . Čak mi je rekao ko jebe sve ovo nek je nama dobro . Vozdra ovce , šalje vam tele pozdrave

 • Sta je razlog gašenja javnih ljekarni? Tko je odgovoran za to? Privatnih ima u s.b. skoro ko i prodavnica, a javna se gasi, bože sacuvaj.

 • Samo odgovornost i represivne mjere su rjesenje za ovakve stvari i kad bi policija radila svoj posao a ne provodila glupe akcije nevezivanja pojasa

 • Sestre koje rade u Sirokobrijeskom domu zdravlja i njihova rodbina preko recepta kojeg je netko potpisao uzimaju KOZMETIKU u apotekama

 • Sestre u Sirokobrijeskom domu zdravlja uzimaju kozmetiku u apotekama na recept od ljekova,naravno da cjeloj svojoj rodbini isto tako izdaju recept i svi kupuju i lijepo izgledaju od svih tih kremica samo Jeleni nikakva krema nemoze da izlijeci FACU.Kordicu provjeri ko potpisuje recepte.

 • Sta je sa ostalim djelatnicama sto su radili u ljekarni i bice daje pošteno zaradio ahahah ovo je vic godine možda je dobio na bingu u županiji zato ne seri i ne štiti govno

 • Nikakvo čudo!Trebalo je to već i prije uraditi ,dok je dug bio manji.Kako bi radile ljekarne,kad njihovi zaposlenici imaju svoje-privatne.Kad im dođe kupac onda ih lijepo pošalju u svoju ljekarnu!Pa,ima li to igdje?!Primaju plaću u javnoj,a šalju kupce u svoju privatnu!Bože sačuvaj,šta ste čekali do sad?!

 • Eto ti vraga!!! Sad “varaju i kradu”oni koji konačno žele uvesti red,a ne oni koji su čitavo vrijeme primali plaće u tim ljekarnama,a na njihov račun zarađivali u svojim privatnim! 2 u 1, to je moderno!!!

 • Zna se da je za propast ljekarni kriv Jurišić i njegova klapa lopova na čelu s bakulom. A vi sto nemate pojma nemojte ni pisati gluposti. Jadni ste.

 • Ahahaha svi su lopovi sto imaju ljekarne a mihalj posten ko juda a ovi sto ga brane vjerovatno su u talu nabijem vas na racku koji štitite konja

  • Kad si ti tako pošten da prozivas poštene ljude, predstavi se. Jade jadni. Hvala Bogu u sirokom se zna tko je tko. Mozda je problem sto netko tvoj nije otvorio ljekarnu. A najlakše pljuvati i skrivati se iza takvih komentara. Sreca svemu se moze u trag uci, pa i tvojoj adresi. Ljubomorni i jadni skote.

 • Koliko je mihalj zaposlio djelatnika zna se nego se narod treba digni na noge i sve ove lopove sto upropastise ove firme sve u zenicu i na laďenje odakle im tolika imovina i lova zato šutite i ne štitite lopove ja sam susjed mihaljev pa ga dobro znam

 • DODES U DOM ZDRAVLJA NAPISE TI RECEPT I KAŽE U KOJOJ LJEKAROG GA IMAS KUPIT COVJEK POMISLI KOJA LJUBAZNOST. A TAMO PROVIZIJA SA LJEKA . PA SE UPITAS JELI TI UOPCE TREBAO TAJ LIJEK

 • ŠTA JE LJUDI PA TO NAS PLJAČKA NAŠA VLAST ŠTA BI DA TO ČINE SRBI ILI BOŠNJACI ODMAH BI REKLI DA JE NA NACIONALNOJ OSNOVI JESTE LI GLASALI ZA NJIH SAD UMIRITE ČETERI GODINE A I POSLIJE TOGA BITI ĆE ISTO JER TO JE NJIHOV STIL FUNKCIONIRANJA SAMO ANALIZIRAJTE OVE ŠTO SU NA VLASTI I ON E ŠTO SU BILI NA VLASTI VIDITE IM IMOVINSKO STANJE NE BJEŽI IM MAMIĆ PUNO A ON JE MENADŽER A MOŽDA SU I ONI DOBRI MENEDŽERI

 • Svi mi, ali baš svi mi maldi koji nismo u HDZu trebao odmah sutra (čim završiš školovanje, nebitno fax/srednja) put Njemačke ili neke druge normalne države. Ovdje za nas budućnosti nema. Uhljebi žive na naš račun i pomalo ali sustavno ubijaju Hrvate u BiH. Neminovno je da nas ovdje neće biti za 100-200 godina. Zašto onda hraniti ove lopove.Nego odmah danas put u neku normalnu državu. Pa nek i ovi lopovi gladuju kad nemaju koga pljačkati.

 • činjenice su sljedeće: krađu počeo Jurišić i Lijanović verificirirao i amenovao HDZ, županija nedavno dobila 250000 km od vjerovnika kako bi se rad nastavio i da se uplate plaće i doprinose djelatnicima (jer se njima tako isplati) ali gospoda iz HDZa to sebi u džep stavila i nijom ništa….uskoro će se sve znati i obznaniti,,,,ali znajte lopovi i Vama će kraj uskoro doći

  • nek je netko napisao srž problema, a ne svezali se uzročno posljedičnih veza tj jadnog Mihe….riba smrdi od glave a glavonje ZNA SE gdje sjede, a oni prije njih na vlasti dokazaše da može netko biti gori i veći lopov od ZNA SE koga, što mnogi ne vjerovaše dok ne vidješe

 • ja isto pouzdano znam da je dato zupaniji 250000 km da se uplate place i to nedavno i oni pare u đepić a radnici noge u turić

 • Sto pises o HDZu nesto bih se i slozio s Vama. Al ajmo malo pogledati unazad tri ipol godine ko je dobio posao u Cestama,Eronetu i Elektri a da nije Hsp 90 tka ili Lijanovic. HDZ treba kazniti zato sto fino sada sve kadrove nove tj. njihove ne pomete iz poduzeca. I da svoje zaposli kao oni 4 god. Ako to ne urade izbori ce brzo doc.

  • šta zadnje 3 i pol godine …nikada nikada se tamo nitko nije zaposlio da se nije radilo o nepotizmu, rodijačkim vezama i s blagoslovom politike jer drugačije i ne može…

 • Vi ste hercegovci glupi 25godina glasate za HDZ oni vas pljackaju a vi opet zanji glasate.moj vam savjet opet za njih glasajte da ne izgubite obicaj.kad vas jebu nek vas i pojebu.

 • Bravo za boli istina. Nema više našega Brune Bušića, domoljuba, vizionara, čovjeka koji je našu sadašnjost vidio, nadasve volio svoju zemlju poniženu. Morao je bježati i umrijeti samo što je htio vidjeti je prosperitetnu i slobodnu, a ona to nije. Svak nam je bio kriv i je dobrim djelom, ali ovo što sebi sami činimo je neviđeno. Razni Ćosići, Kvesići, Mabići i da ne nabrajam, a ima ih zamašan broj su propali studenti nekakvi buntovnici svoga vremena, bez velika znanja i imanja. Mogli smo mi puno bolje. Svi ti naši političari, čast izuzecima, nekakvi zapovjednici, otvoriše privatne račune i što je trebalo županijama, gradovima, usmjeriti ,međunarodni novac za opće dobro svrniše sebi. Mnogi su danas profesori na njima sličnim fakultetima. Žalim mlade, bistre i radišne a mnogi su i ratišta prošli, a danas trpe zulum takvih razmjera da nam ga do sada nitko nije učinio. Hrvati u BiH imaju nepoznatu budućnost, zahvaljujući ponajviše sebi samima. Crkva je bila naša zvijezda vodilja i moralni stupac, a danas Bože sačuvaj. Ipak dok ima svetih svećenika opstat će.

 • htjeli smo kradeze .. imamo ga … i opet ćemo ko prave ovce glasati za njih….
  zamislite uspjelo im je upropastiti trgovinu farmacetike i lijekova što nikome u svijetu nije poslo za rukom, ma stvarno je taj HDZ za nobelove nagrade…

 • Za Hercegovku tako je pametni nemocni nesto ucinit ,odlazak opet ide na ruku onih koji su ko pirika ukopani u zemlju povezani vezama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.