Uskoro kreće gradnja Pelješkog mosta, novac je tu!

Projekt je dobio ocjenu višu od 5 čime je zadovoljen jedan od prvih uvjeta za sufinaciranje iz EU fondova.

Premijer Milanović zajedno sa ministrima Grčićem i Hajdaš Dončićem na Twitteru Vlade RH predstavili su projekt prometnog povezivanja juga Hrvatske.

– Pelješki most će se graditi, to će se dogoditi brzo, procedura bi trebala biti gotova do kraja godine. Novac je tu – naglasio je hrvatski premijer, dok je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić opširnije izvjestio o planovima:

– Vrijednost Pelješkog mosta s gradnjom okolnih cesta bit će 2,8 milijardi kuna, sufinanciran iz EU fondova do 85%. Projekt je dobio ocjenu višu od 5 čime je zadovoljen jedan od prvih uvjeta za sufinaciranje iz EU fondova. Ono što slijedi je izrada Studije utjecaja na okoliš, priprema projekta i prijava za sufinanciranje. Natječaj za gradnju  bit će raspisan u zadnjem kvartalu ove godine, a gradnja će trajati od 2,5 do 3 godine, istaknuo je na Twitteru ministar Hajdaš Dončić.

(Poslovni.hr)


1 komentar

  • Veoma je lako naci novac za izgraditi pelješki most. Nije ga lako izgraditi jer je to veliki posao ali naci novac vrlo lako. Samo neka se nađu sve face koje su se putem kriminala obogatili uz pomoć hdz lopovskih govana! Neka vratu novac koji su opljačkali naši veliki katolici mater im lopovsku jebem!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.