Livno će postati prvo mjesto prepoznavanja darovitih učenika u BiH

”Uspostava sustava podrške darovitim učenicima” naziv je radnog sastanka održanog u utorak u Srednjoj strukovnoj školi u Livnu.

Sastanku su nazočili ravnatelj Srednje strukovne škole S.S. Kranjčevića Saša Grabovac, ministrica prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Gordana Nakić te gradonačelnik Livna Darko Čondrić.

Njima su Program usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima predstavili ravnatelj Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije Ivica Zelić, psihologinja Ana Majić te voditelj Odsjeka za prosvjetu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije Ilija Krišto.

Ovim programom pruža se podrška darovitim učenicima osnovne i srednje škole, ali i njihovim roditeljima i odgojno-obrazovnim djelatnicima koji s njima svakodnevno žive i rade, za Fenu je kazala ministrica Nakić.

Ona je dodala da će edukaciju prvi proći djelatnici odgojno-obrazovnih institucija Grada Livna u ukupnom trajanju od 150 sati koji će se izvodit kombinirano, uz redovitu konzultativno-instruktivnu i multimedijsku nastavu.

Nositelji ovih aktivnosti bit će livanjska srednja strukovna škola, a njihov ravnatelj Grabovac je kazao da ovim programom polaznici stječu kompetencije za samostalno obavljanje stručnih poslova uočavanja i utvrđivanja darovitosti, pružanja podrške razvoju darovitih učenika te praćenja i vrednovanja darovitih učenika.

Polaznici, uz ostalo, stječu znanja o osnovnim pojmovima i modelima koji se koriste u području darovitosti te razna znanja i vještine potrebne za uspješno uočavanje i utvrđivanje darovitosti, izrade individualiziranih programa i kreiranja nastavnih sadržaja, istaknuo je ravnatelj Grabovac.

Inače na današnjem sastanku gosti iz Splita nazočnima su prenijeli svoja iskustva s nadom da će uz njihovu pomoć, ova škola, grad Livno i Županija, postati prvo mjesto prepoznavanja darovitih učenika u BiH.

(Fena | Foto: Srednja strukovna škola S.S. Kranjčevića)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.