Lipanjske zore: Proslavljena 28. obljetnica oslobođenja općine Stolac

U sklopu „Lipanjskih zora“ u Stocu je danas svečano obilježena „28. obljetnica oslobođenja Stoca“.

Obilježavanju obljetnice nazočilo je i izaslanstvo HDZ-a BiH koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.

Program obilježavanja započeo je u 9,00 sati u stolačkoj župnoj crkvi, sv. Ilije Proroka svečanom sv. Misom za sve poginule hrvatske branitelje stolačkog kraja. Misu je predvodio stolački župnik don Rajko Marković.

Nakon sv. Mise program je nastavljen kod središnjeg spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u centru Stoca, gdje je održana prigodna svečanost polaganja vijenaca i svijeća te župnikova molitva i odrješenje za sve poginule hrvatske branitelje.

Prije 28. godina u akciji „Lipanjske zore“ na blagdan sv. Ante Padovanskoga, postrojbe Hrvatskog vijeća obrane oslobodile su područje općine Stolac. Bila je to veličanstvena i pobjedonosna akcija kojom su konačno otvorena vrata budućnosti slobodne Hercegovine, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Ponosno stoji kip najvećeg zločinca i genocidaša iz Regije JeBeTea(tito) u Kumrovcu, a ispod njega se s ponosom smješi novoutemeljena antifašistička udruga iz grada na rijeci Lištici, zvanom Široki Brijeg. Neka sada drugom Mesić, Josipović, Pljenković, Milanović ili Bero kažu nešto kada vide ovu sliku. S ponosom se petorica čelnika tzv. krovnih udruga branitelja iz grada na rijeci Lištici i Ugrovači slikaju ispod kipa čovjeka odgovornog za genocid nad narodom Hrvata poslije Drugoga svjetskoga rata kada je ubijeno preko pola milijuna djece, žena staraca i razoružanih vojnika ratnih zarobljenika po Konvencijama iz međunarodnog prava. Slikaju se ispod kipa zločinca proglašenog na listi najvećih zala 20 stoljeća koji je zauzeo deseto mjesto koji je odgovoran za više od smrti milijuna ljudi? Ovoga se stide i najveći zagovornici umivanja lika i djela ljubičice bijele, pa se pitam šta rade ljudi iz grada na rijeci Lištici iz prigradskoga naselja Trn(predgrađe grada Lištice).

  • Vidim puno branitelja, samo lopov Čović, ona nosata njegova priležnica, rektalni alpinist Bošković a ove 4 cure iz kora neću računati!! Mafijašku udbaški provaljen si od branitelja i hrvatskog puka, ovako ti je bilo prije dan dva i u Rami!!!

  • Provaljen si UDBAŠ-ki lopove od branitelja i hrvatskog puka, vidim gužva sa tobom, nosata priležnica je tu, rektalni alpinist Bošković a ove 4 cure iz kora neću računati, ovako isto je bilo i u Rami prije 2-dana!!!

  • Lopovi genocidni protjerivači hrvatskog naroda sa ovih prostora Čović, Bošković i posebno Don Rajko u narodu priznat svećenik lopuža od svećenika čim sa ovakvim drži misu napuhanih osobama licemjerima govnima oni su oslobodili stolac nisu branitelji i postrojba za posebne namjene sa zapovjednik om Đugumom. Seratori.

  • Lopovi genocidni protjerivači hrvatskog naroda sa ovih prostora Čović, Bošković i posebno Don Rajko u narodu priznat svećenik lopuža od svećenika čim sa ovakvim drži misu napuhanih osobama licemjerima govnima oni su oslobodili stolac nisu branitelji i postrojba za posebne namjene sa zapovjednik om Đugumom. Seratori.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.