Ove tri namirnice pomažu pri skidanju sala s trbuha

Osim što prvenstveno ugrožava zdravlje, masnoća na trbuhu, takozvani „šlauf“, nije baš vizualno primamljiv.

Budući da je ljeto pred vratima, masnoća na trbuhu mnogima predstavlja problem i smanjuje samopouzdanje. Međutim, prvenstveno zbog zdravlja, a puno manje zbog izgleda, dobro je riješiti se te uporne masnoće na predjelu trbuha.

Razna istraživanja pokazala su da su ove tri namirnice sjajan saveznik u borbi protiv masnoće na trbuhu!

Zeleni čaj

Ovaj napitak je toliko moćan da dokazano pojačava metabolizam i ubrzava mršavljenje za nevjerojatnih 21 posto. Zasluga zato je sastojak iz zelenog čaja L-teanin, smirujući spoj (koristi se i kao prirodna potpora dobrom mentalnom zdravlju, raspoloženju i snu), koji blokira oslobađanje hormona stresa kortizola – koji pak pokreće skladištenje visceralne masti.

Bobice

Bobice (kao i crni grah i trešnje) prepune su antocijanina, spojeva koji isključuju kemijske glasnike koji omogućuju stanicama trbušne masnoće da apsorbiraju novu masnoću. Rezultat: ispitanici koji su konzumirali ove namirnice redovito su izgubili 30 posto više masti u trbuhu od onih koji nisu konzumirali bobičasto voće, piše miss7.hr.

Luk

Nakon više znanstvenih istraživanja pokazalo se da kvercetin, spoj koji se nalazi u luku, pojačava sagorijevanje abdominalnih masnoća za 636 posto a trostruko više pojačava sagorijevanje viscelarne masti tako da povećava proizvodnju enzima koji određuje hoće li se energija pohraniti u obliku masti ili izgarati za gorivo, odnosno energiju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.