Lijepa Makaranka pojačava tenisku reprezentaciju BiH – Jabuka.tv

Lijepa Makaranka pojačava tenisku reprezentaciju BiH

Ženski tenis u BiH nije baš na visokim granama. FED Cup reprezentacija postiže skromne rezultate, ali uskoro bi mogli biti pojačani za novo ime. Riječ je o 25-godišnjoj Mariani Dražić.

Nedavno se pojavila informacija da spomenuta tenisačica ima želju nastupati za BiH. Povodom toga Mariana je za Sportske.ba opisala svoju karijeru i pojasnila priču oko mogućeg nastupa za BiH.

Počela sam trenirati tenis sa osam godina. Na prvi trening me odveo moj djed, a sve je počelo iz zavisti jer je starija sestra Antonia trenirala pa sam i ja htjela probati i već nakon mjesec ipo dana prešla sam u natjecateljsku grupu koja je trenirala, govori ova sjajna djevojka, rodom iz Makarske.

View this post on Instagram

When bae is looking like a snack😜🤤

A post shared by Mariana Dražić🧿 (@marianadrazic) on

Četverostruka sam državna prvakinja u raznim kategorijama, imam 12 naslova u parovima te oko 25 finala, u singlu sam najviše došla do polufinala, istaknula je.

Nezadovoljstvo i ignoriranje od strane HTS-a, ovu mladu djevojku je primoralo da razmišlja i o promjeni sportskog državljanstva, točnije o nastupu za BiH.

Prvenstveno povod za moje nezadovoljstvo je već skoro dvogodišnje ignoriranje mene od strane izbornice i nekih ljudi iz saveza također i neodgovaranje na moje upite zbog čega je baš povedena igračica bez rankinga i zašto za mene nema mjesta s obzirom da sam do sada nastupala u svim kategorijama, te prošlogodisnji uspjesi gdje sam pet turnira osvojila i imala oko deste finala. Izravnog poziva od strane Teniskog saveza BiH nije bilo, ali svakome bi bila čast biti priznat u poslu kojeg obavlja, kazala je Dražić.

View this post on Instagram

#repost @behindtheracquet ・・・ “I started to play tennis when I was 8 years old in my hometown of Brela, a small city in the Croatian coast. It only took about half a year before I was winning national tournaments. I remember in 2011 when I qualified and got to the semifinals of my first futures tournament and I was invited to play junior Fed Cup. In the summer of that year was when my biggest support passed away, my grandfather. I was absolutely devastated and was truly tough to get through this time. My grandfather was the person to take me to my first ever tennis lesson. While I played in Croatia he was the one taking me many tournaments. I remember being completely shocked when I picked up the phone during a practice and got the news thats he had passed away. I was mentally out of it for so long and for six months I didn’t play a single tournament. As much as I can I try to make him as proud as possible since that day. I always said that I will get to Wimbledon for him, because that is what we used to talk about. It hasn’t been easy to get where I wanted. Two years ago my appendix broke that led to other complications. Doctors found out about the situation too late and fluid was already in my pelvic bone. My blood became infected and I had to stay in the hospital for two weeks longer than they expected. Throughout the time I had high temperature and a rapid heartbeat. My muscles were extremely atrophied and it took a long period of time to get back to normal. I didn’t have much help while trying to move up the rankings when I was finally healthy. I didn’t have much support from the federation, while others were being taken care of. It is not easy making your way through without help or sponsors to back you up. I struggled to practice and develop my game, as I couldn’t afford the necessary coaches. I also didn’t have any indoor courts to use. For some when it rains or the weather is bad it means just going inside, but for me it meant no practice. I am lucky to have my father who was a professional football player, and member of the first every Croation National Team, be there to push me through…” @marianadrazic Read full story at behindtheracquet.com

A post shared by Mariana Dražić🧿 (@marianadrazic) on

Mariana voli gledati i učiti od Federera i Wozniacki, a ističe da joj je kao maloj uzor bila Kim Clijsters. Najviše joj leži tvrda podloga, jer odgovara njenom stilu igre, koja je napadačka.

U tekućoj godini očekuje napredak.

U 2020. godini želim što više napredovati na WTA listi kako u parovima tako i u singlu i igrati turnire vecih nagradnih fondova, istaknula je.

Mariana Dražić rođena je 8. siječnja 1995. godine u Makarskoj. Višestruka je državna prvakinja Hrvatske, a nastupala je u svim omladinskim FED Cup selekcijama U12, U14 i U16.

Trenutno je 810. na WTA listi, a trećeplasirana je ITF listi u konkurenciji parova.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.