Poznati detalji: U akciji “Buna” ponovno uhićen mostarski diler – Jabuka.tv

Poznati detalji: U akciji “Buna” ponovno uhićen mostarski diler

U akciji kodnog naziva “Buna”, koju su jučer u Mostaru pod nadzorom Tužiteljstva HNŽ-a izveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uhićen je Adis Burić (44).

On je uhapšen zbog sumnje za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje opojnih droga u promet, a pretresom tri lokacije na području Mostara, pripadnici SIPA-e pronašli su 85 paketića u kojima se nalazio kokain. Također, oduzeta su dva mobitela.

Zanimljivo je da se Burić nalazi na izdržavanju petoipogodišnje zatvorske kazne u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Mostar, a nakon što je krajem kolovoza pred Sudom BiH proglašen krivim za kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s neovlaštenim prometom droga. Prethodno je, prije izricanja kazne, sklopio sporazum o priznanju krivice. Podsjetimo, on je u policijskoj akciji “Osoja” uhićen u studenom 2013. godine, i to na samom izlazu iz BiH dok je pokušavao pobjeći u Njemačku.

Tako je Burić za dilanje koristio slobodne dane, ali je pao u akciji tijekom koje su provedene posebne istražne radnje. Burić je, kako je potvrđeno, prikrivenim istražiteljima u nekoliko navrata prodao drogu za koju su mu, prema informacijama Avazovog izvora, “dane velike pare”.

Nakon uhićenjakoje se u srijedu oko podne dogodilo u Mostaru u blizini Tržnog centra “Bingo” u Sutini, Burić je sproveden u prostorije SIPA-e u Mostaru, gdje će nad njim biti obavljena kriminalistička obrada.

Danas će biti predan u nadležnost Županijskog tužiteljstva u Mostaru. On se, inače, na slobodi trebao uskoro naći.

SIPA u Mostaru pronašla 85 vrećica kokaina i uhitila jednu osobu

(www.jabuka.tv)