Ljubuški dobiva novi park i spomenik Svetoj obitelji – Jabuka.tv

Ljubuški dobiva novi park i spomenik Svetoj obitelji

Grad Ljubuški u 2020. godini planira izdvojiti više od 50 posto sredstava iz proračuna za realizaciju infrastrukturnih projekata.

Nešto manje od 20 posto rezervirano je kao trošak uprave, oko milijun i pol maraka namijenjeno je za subvencije javnim ustanovama i poduzećima, a u proračun su uvrštena i sredstva za sufinanciranje prijevoza učenika, za materijalne troškove škola, transferi udrugama, sportu, kulturi, vjerskim zajednicama, piše Bolji Ljubuški.

Među prioritetnim projektima je i uređenje prostora uz kružni tok iznad stadiona Babovac, a radovi bi, kako se doznaje, trebali početi na proljeće.

Mjesto okupljanja i pijeteta

Ljubuški će tako biti bogatiji za još jedan park, a unutar njega će se nalaziti pješčani sat i spomenik Svetoj obitelji. Bit će osiguran i dostatan broj parking mjesta pa će ovaj prostor, kao jedna potpuna cjelina, uvelike uljepšati cjelokupnu gradsku sliku.

Sam park je definiran dijelom kao prolazni – kratica između sjeverne i južne prometnice, a dijelom kao mjesto okupljanja i pijeteta prema obitelji, izvoru života i ljubavi.

Ulaganja u tvrđavu, industrijske zone…

Kada je riječ o parkingu, za mala vozila bit će omogućeno dvostrano parkiranje, dok je parking za kamione zamišljen po normativima, dimenzija 4 x 12 m. Prostor uz parking bit će, pak, iskorišten za mobilni toalet s umivaonikom i kontejnerima za otpad.

Osim navedenog, iz proračuna u 2020. godini izdvojit će se, između ostalog, 300.000 KM za vodovod u Studencima, 200.000 KM za Sportski centar Babovac, 100.000 KM za dvije industrijske zone, dok je 300.000 KM planirano za početak radova na tvrđavi hercega Stjepana.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.