Liječi Kuranom: Kraljici alternativne medicine nestalo dva milijuna KM!?

Možete pretpostaviti u kakvom su čudu bili istražitelji kada im je prijavljeno da je u brčanskom mjestu Cerik, iz kuće Nizame al Raise, poznate kao i “iscjeliteljica Kuranom”, ukradeno više od – dva milijuna maraka!

Ako su i posumnjali da netko iza vlastita četiri zida može kriti toliku sumu, dio skepticizma im je, vjerojatno, ubrzo splasnuo, pišu Nezavisne novine.

Krađu je prijavila Nizamina kćer. Policajci su ubrzo otišli na mjesto događaja te očevidom utvrdili da u odnosu na dva milijuna maraka, koliko je po prijavi ukradeno, nedostaje zapravo 890.000 KM, otkriva izvor Nezavisnih.

Jednostavnom računicom zaključuje se da je policija ustanovila da je u kući i dalje više od 1,1 milijun maraka, a što se dogodilo s ostatkom, još se istražuje.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskoga centra u Policiji Brčko distrikta, rekao je da je u tijeku istraga, nakon što se policiji obratila jedna Brčanka i prijavila da je nepoznata osoba, ili više njih, provalila u kuću njezine majke, u mjestu Cerik.

Izvršen je očevid i o događaju je obaviješten tužitelj, rekao je Emkić za Nezavisne, dok je iz Tužiteljstva Brčko distrikta potvrđeno da u suradnji s brčanskom policijom nastavljaju istragu.

Kako se doznaje, čim je slučaj prijavljen brčanskoj policiji, na mjesto događaja izašli su policajci te utvrdili da je provala u kuću najvjerojatnije izvedena između 1. travnja i trenutka prijave.

Mada postoji tvrdnja da je iz kuće, osim novca, ukradeno i zlato, nakit je u kući pronađen. Otkud joj tolika imovina, od Nizame se nije moglo doznati, jer su pokušaji da se s njom stupi u kontakt ostali bezuspješni.

Njezina biografija je i više nego zanimljiva – sudeći po onom što se navodi, liječi brojna oboljenja, ali je spremna i da se u koštac uhvati s drugim problemima koji ljude mogu zadesiti.

Nizama All Raissa, kraljica alternativne medicine je, između ostalog, i bioenergičar, iscjelitelj crne magije, vidovnjak, parapsiholog.

Na internetu postoji i tvrdnja da ona uspješno liječi šećernu bolest, bolesti srca, koštana i nervna oboljenja, bubrege, jetru… Priskače u pomoć i kod alkoholizma, odvikavanja od droge, a koju diplomu ima, nismo uspjeli saznati.

Jesmo, ipak, pronašli niz video snimki u kojima ona tumači svoje “moći”. Tvrdi da je kao dijete bila skeptična, ali, baš u djetinjstvu, dogodilo joj se “čudo”.

U neko doba noći znali su me odvesti u jednu šumu, gdje me je čekalo 13 djevojaka s cvijećem. S njima sam se igrala, usred zime, snijeg do koljena je bio. To su bile vile. Ruke su mi napunile cvijećem i ja sam ga svojoj majci rahmetli donosila, navela je ona. Pohvalila se da otklanja sve vrste bolesti, te da su joj ruke “aparati”, pa radi i na daljinu, a liječi, kako kaže, i – govorne mane.

Ako je karci’om, tu s’m, ako je govorna mana, tu s’m, poručuje ova “iscjeljiteljka”.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.