Lijanović nije kriv

Apelacijsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine, u kaznenom predmetu protiv optuženog Jerka Ivankovića Lijanovića i drugih donijelo je rješenje kojim su uvažene žalbe branitelja optuženih Jerka Ivankovića Lijanovića, Slave Ivankovića Lijanovića, Milorada Bahilja i Mirka Galića.

Navode da je prvostupanjska presuda Suda BiH od 22. listopada 2018. godine u osuđujućem dijelu ukinuta, te je određeno održavanje pretresa pred vijećem Apelacijskog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine.

Inače, Sud BiH je prvostupanjskom presudom Jerku, Slavu i Jozu Ivankovića Lijanovića te druge osobe osudio za organiziranii kriminal, pranje novca, poreznu utaju, neplaćanje poreza te krivotvorenje ili uništavanje poslovnih knjiga i isprava. Sud je u ovom predmetu izrekao ukupnu kaznu od 52 godine zatvora, prenosi Klix.

Sam Jerko Ivanković Lijanović, inače potpredsjednik NSRzB i bivši ministar poljoprivrede FBiH bio je osuđen na 12 godina.

Ukinuta je prvostupanjska presuda

(www.jabuka.tv)

48 komentara

 • E sada ce Jerko sve ove place sto je ostao duzan bivsim radnicim isplatit i plus kamate, obecao. On je postenjacina sta je to za jednog lopova isplatit.

 • heben ti državu i koju je napravio.Megakriminalac Jerko nije kriv..Heben ti pravosuđe i međunarodnu bagru koja stoji iza njega i iza ovih presuda..
  Aluminij propade na pravdi svakoj a Čovića krive premda je onkriv abarem duplo manje od kriminalca iz Sarajeva,Visoke Glavice ili onog notornog kriminalca i ratnog profitera Ž.Budimira.Taj je desetine kriminalaca pa i ubojica uz pomoć korumpiranog i kriminalnog sudstva i pravosuđa za NOVAC.POMILOVAO, to jest pustio na slobodu kao predjednik Federacije BiH.
  TO ZNAJU SVI OD PTICA NA GRANAMA DO AMERIČKIH ADMINISTRATORA I VELEPOSLANIKA DO ONOG AUSTIJSKOG LUĐAKA I LUTKA NA KONCU iNZKA..lUĐACI, TERORISTI, I EUROPSKI KOKOŠARI DRŽE OVU ZEMLJU U LUĐAČKOJ KOŠULJI, UNIŠTAVAJU SVAKI OBLIK HRVATSKE SAMOUPRAVE I GOSPODARSTVO A PRITOM ZA SVE KRIVE HDZ-e.
  To je perverzan, dvoličan, i podao scenarij kakvog se ne bi dosjetili niti scenaristi Monti Paytona, osim europskih i američkih kokošara koji svojeg kokošara i guska J.Lijanovića drže kao kap vode na dlanu ali razbit će im se o glavu ,prije ili kasnije.Svako zlo i nepravda razbija s o glavu sijačima zla.

 • Bogati draga sta je ovo vise? Pa ima li ovo igdje nego kod nas? Tako nam i treba lajemo do podne,a popodne lizemo im GUZICE!

 • Ovo je jadna i korumpirana drzava, drustvo. Svi kradu a nitko nije kriv. Lijanovici, Covici sve je to isto, svi koriste iste metode pljacke… Tigo moja gdje mi zivimo. Parama od kriminala mozes kupiti sve pa i slobodu…U ovoj druavi nitko od veliki lopova nije odgovarao. Leze ljudi za 20-50 kg duvana, za sjecu drva itd. Ovo preko milijuna su na slobodi. Ovo je obecavajuce i za ove lopove iz Aluminija..

 • Iz ove drzave treba bjezat sto dalje….lopove pustaju postene zatvaraju…a radnike ostavljaju na ulici….pa ni u s.koreji nije ovako

  • Imam 42 god i sjecam se i tih vremena….pajdo tada je postojala nada da će biti bolje , sad je ne vidim…i ovim putem svim drz službenicima (znamo kako ste upali) pogotovo djelatnicima suda i sucima s.p.r.č.i.m. mamu nepotisticku korumpiranu, bagri lopovska kad počme a počet Ce…pocet ce

   • jere cestitam ..najaci si..na trnu..a ne ko ovi hdz kokosari na celu sa borom hrkacem koji deset godina pred svaku misu prave ruglo od groblja…ej…stub od rasvjete u groblju….hdz…

 • Zna li itko u BiH ijednoga politicara, tajkuna, ratnog profitera, peraca poreza da je pravosnazno osuden i lezao u zatvoru za to… Ovo je jad od drzave. Milijuni, milijarde pokradene a svi posteni. Ovce na broju a vuk sit… Sad im mogu objediniti optuznicu za Aluminij sa ovim iz HDZ… Svakako su jednaki, jedni drugim pogoduju od rata na pvamo. Ista banda..

 • Otvorite oči, zar ne vidite da je jerko potreban međunarodnoj zajednici da naši odustanu od izbornog zakona, kako bi nas dokrajčili do kraja. A narod ko narod ne vidi šumu od drveta. Pljujte samo i na kraju ćete imati Zapadni Balkan na čelu sa mesarima, bravarima,…. a sveučilišne profesore samo nastavite pljuvati. Biti će još Blajburga. samo nastavite pljuvati po našim legalno izabranim. Šačica će dobro proći ko i u Tite. Ostali će ostati bez glave. Ližite onda tuđinu dupe, i nećete onda moći pisati po portalima. Jadan i glup narod.

 • Oslobođen da skrene pozornost sa aluminija!
  Smrdljivi HDZ i smrdljivi Jerko su ista ekipa!
  Gorite u paklu!

 • davno je Gospa rekla molite,molit mi se svi oglušili,svoje nade položili samo u one od ovog svijeta ,a
  nismo u onog koji nas je stvorio i život nam dao Isus Krist

 • Jedini pravi i pošteni čovik !! jest uzimao ali je i davao, ovi HNS-ovci samo uzimaju !!
  Lijana za Presjednika !!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.