Lijanović: Do kraja tjedna rješenje o programu poticaja u 2012. godini

Dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine Jerko Ivanković Lijanović, na novinarsko pitanje da li je na jutrošnjem sastanku premijera Nermina Nikšića s njim i drugim dopremijerom Desnicom Radivojevićem bilo riječi o poticajima u poljoprivredi jer su poljoprivrednici najavili prosvjede za 11. travanj, odgovorio je potvrdno i dodao da bi nadležni odbori Federalnog parlamenta trebali u ovom tjednu dati mišljenja na usvojeni program poticaja u 2013. godini.

”Razgovarati ćemo s predsjednicima odbora, zamoliti ćemo ih da to urade u ovom tjednu, tako da nema razloga za prosvjede poljoprivrednih proizvođača jer očekujemo da bi objava (programa poticaja) mogla biti već idući tjedan, izjavio je Lijanović na press konferenciji održanoj u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu na kojoj je primarno priopćio da će sjednica Federalne vlade biti održana u srijedu u Mostaru.

Na novinarsko pitanje da li će biti kadrovskih izmjena u Fondaciji za održivi razvoj OdRaz, Lijanović je odgovorio da je danas održana sjednica Upravnog odbora OdRaza i da je potvrđena odluka donesena prije 40 dana.

”Mi smo upravo prije pola sata završili sjednicu Upravnog odbora (OdRaza), potvrdili smo odluku (Upravnog odbora) koju smo donijeli prije 40 dana i tijekom sjednice su odluke promijenjene na ovoj upravi.

Ona će primopredaju napraviti tokom sutrašnjeg dana i OdRaz može raditi u punom kapacitetu, ojačan novim kadrovima, jer smo zaključkom dali preporuku da se i stari članovi Uprave zadrže kao pomoćnici izvršnih direktora, kako bi OdRazu stvorili veći kapacitet da što hitnije implementiramo 100 milijuna KM i da se što hitnije pokrene procedura za pribavljanje novih sredstava jer naše gospodarstvu su nužna svježa obrtna sredstva.

U protivnom, trend će biti još negativniji, a i sada je negativan, jer i vama je poznato da preko 60.000 blokiranih računa od gospodarskih subjekata je u BiH, preko 30.000 gospodarskih subjekata ima blokirane račune. To je alarmantna situacija, ekao je Lijanović.

Na pitanje novinara koji su novi kadrovi, odgovorio je da se radi o izvršnim direktorima imenovanim prije 40 dana. (FENA)

19 komentara

  • Jere je KRALJ,tek će se viditi šta je on napravio.Mnogo njih ima ružne snove.Pitajte Čovića i Lagumdžiju kako spavaju.

  • Je gospodin, odmara se na drugim politicarima. Neka jebin in mater, ne calja ni on, ali su oni gori od njega milijon puta. Nosi dava sve ostale ratne budale.

  • dok ovaki vode drzavu od tih ljudi mozete naučit kako prevarit kako ukrast kako izdat kako lagat od koga naučio od oca.,

  • Eto kad je Lijanović premijer znate da ste dotakli dno 😀 . Ovo je čak možda i dobro.gdje god da je bio uzeo je sve što je mogao,pa ga nisu poslije ni birali,vidite lokalne izbore,Županijske koliku potporu ima od naroda,haha.Ali prokurva se u Sarajevu za pozicije i eto ga sad.Eto uzmi sve što možeš,neće li se netko dozvati pameti pa napokon na ulice da narod izađe

  • Polako, nema veze što naputk kasni. Pa, mora Jere prvo izračunati koliko će love od poticaja izvući ovaj put, pa da uračuna u plan, pa tek onda donijeti naputak. Nije lako pokriti sve dugove, ni Federlni proračun ni Razvojna banka nisu dovoljni! A, svi oni koju čekaju malo love od poticaja, mogu preživjeti i bez toga malo!!!

      • Ne zna se? aAi možda hoće dobit oni što imaju četvero, petero, šestero djece, pa sade svašta da prežive u zemlji Hrvata bez dječjeg doplatka. Oni invalidi koji moraju radit teže nego zdravi….Drugim riječima: imamo poticaj za telad i ovce, ali ne i za djecu

  • Haha, je osramotio Covica i citav HDZ s rekonstrukcijom federalne vlade. I Lagumdziju i Ljubica, haha, ladi jaja na njima. Covic ko ovan ima dvije godine prica rekonstrukcija, a nide nista. Eeeee i nece bit majmune jedan Mostarski Covicu, od nasih para si napravio vilu!!!!

  • ne idi Jere,blizu klaonice zamjeniti će te za telca jer tako izgledaš kao tele ni muško ni žensko,ni baba ni deda,,,,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.