Liga za opstanak: Tko s kime do kraja i može li Čelik nekim čudom izboriti opstanak? | Jabuka.tv

Liga za opstanak: Tko s kime do kraja i može li Čelik nekim čudom izboriti opstanak?

Iznimno uzbudljivo bilo je protekloga vikenda u utakmicama 6. kola Lige za opstanak u nogometnoj Premijerligi BiH.

Mladost iz Doboja kod Kaknja slavila je gostujuću 2:1 pobjedu protiv Vitežana i tako već četiri kola prije završetka natjecanja osigurala opstanak u društvu najboljih klubova, dok su se Vitežani još ranije oprostili od bh klupske elite.

No, zato imamo jako zanimljivu borbu četiri preostala kluba koja izbjegavaju to predposljednje mjesto što ga naizgled suvereno drži momčad Čelika koja je napravila veliki kisk odigravši pred svojim gledateljima tek 1:1 protiv Borca.

Još je lošije prošla Sloboda, jer nakon eliminacije u poluzavršnici Kupa Tuzlaci su doživjeli i prvenstveni domaći poraz, a bolji od njih na Tušnju su bili igrači GOŠK-a iz Gabele koji su slavili posve zasluženu 2:1 pobjedu.

Situacija na ljestvici je sada takva da GOŠK ima 33, Borac 32, Sloboda 30, a Čelik 25 bodova. Popularni “Lavovi” i Banjalučani su dosta blizu opstanka, no Tuzlaci nikako ne mogu biti spokojni nakon novog posrtanja, iako naizgled imaju pet velikih bodova prednosti u odnosu na Čelik.

Zanimljivo je vidjeti raspored do kraja natjecanja, pa prosuditi koliko su tu čije šanse:

GOŠK (33): Do kraja sezone domaćini su Čeliku, te Borcu, a gosti kod Mladosti i Viteza što će reći da imaju daleko najpovoljniji raspored.

BORAC (32): Dočekuju Mladost, kao i Slobodu u zadnjem kolu. Ta utakmica bi mogla biti i utakmicom odluke kako za jedne tako i za druge. Borac će još u goste Vitezu i GOŠK-u.

SLOBODA (30): Tuzlaci dočekuju Viteza i Mladosti, te imaju dva jako nezgodna gostovanja kod Čelika i Borca. Dvije domaće pobjede im neće biti dovoljne za opstanak ukoliko ostanu praznih džepova s dvaju gostovanja, a Čelik ostvari maksimalan učinak do kraja sezone što također nije nemoguće.

ČELIK (25): U najgoroj su situaciji, ali možda imaju i najbolji raspored, jer će gostovati kod GOŠK-a i Mladosti, a ugostiti Slobodu i Viteza.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj: