Legendarni redatelj usporedio Marvel sa zabavnim parkom: “To uopće nisu filmovi”

Marvelov filmski svemir dominira kinima više od desetljeća, a zahvaljujući Black Pantheru, osvojio je i Oscara. No proslavljeni redatelj Martin Scorsese kaže da epske filmove o superjunacima uopće ne broji kao filmove.

U nedavnom intervjuu za Empire u kojem je govorio o svom novom filmu, Irac (The Irishman), Scorsese nije imao riječi hvale za Marvelove uratke.

Ne gledam ih”, rekao je. “Pokušao sam, znate? No to nije film…, dodao je te objasnio kako smatra da bi film trebao prenositi emocionalna i psihološka iskustva na gledatelje.

Zbog te izjave već su ga napali mnogi ljubitelji Marvela te mu poručili da pogleda barem Endgame, u kojem takvih scena ne nedostaje. Scorsese tu nije stao već je Marvelove filmove usporedio sa zabavnim parkom.

Iskreno, tematski parkovi su najbliže s čime mogu to usporediti, dobro su napravljeni s glumcima koji rade najbolje što mogu u datim okolnostima, izjavio je.

I dok je MCU svakako dobro podmazana mašinerija, Scorseseu su mnogi te izjave zamjerili i optužili ga za snobizam, prenosi Index.hr.

Inače, Scorsese je puno blagonakloniji prema filmovima iz DC svijeta, s obzirom na to da su Jokera neki kritičari usporedili s dva najuspješnija njegova filma, Taksistom (Taxi Driver) i Kraljem komedije (The King of Comedy). Sudeći prema redatelju Jokera Toddu Phillipsu, Scorsese je umalo postao izvršni producent filma (pa možda smatra filmom samo ono na čemu je potpisan).

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.