Lamborghini proizveo 10.000 Huracana i otkrio detalje o nasljedniku

Osim što se radi o verziji Performante, Huracan na fotografiji je poseban i po tome što je ukupno 10.000. proizvedeni primjerak.

Kompanija Lamborghini proslavlja jubilej od 10.000 proizvedenih Huracana, a jubilarni primjerak ide kupcu iz Kanade. Proizvodnja ovoga modela počela je prije četiri godine, kada je Huracan zamijenio Gallarda.

Jubilarni primjerak poseban je i po tome što odaje počast Lamborghinijevom trijumfu u GT3 seriji krajem siječnja u iscrpljujućoj utrci 24 sata Daytone. Obojen je u Verde Mantis zelenu boju kao i #11 Huracan GT3 koji je trijumfirao u svojoj klasi.

Prošla godina bila je veoma uspješna za Huracan, a time i za Lamborghini koji je prodao 2.642 primjerka ovoga modela s V10 motorom, a to je povećanje za 12 posto u odnosu na 2016. godinu. Trenutno je dostupno šest verzija, navodi Klix.ba.

Službenik Lamborghinija Maurizio Reggiani je za magazin “Car and Driver” govorio o budućnosti Huracana te kazao da će zadržati atmosferski V10 motor te nastaviti nuditi kupcima izbor između pogona na stražnje i sva četiri kotača. Ipak, ne treba očekivati promjenu pogona s dva na četiri kotača pritiskom na gumb, koji imaju neki drugi automobili.

Činjenica da V10 motor ostaje uopće ne znači da Lamborghini neće napraviti neke promjene. Reggiani je spomenuo neku vrstu elektrifikacije kako bi se ispoštovali zakoni o emisiji plinova.

Huracan je prisutan od 2014. godine, a iako vijek modela iznosi šest do sedam godina, to se ne odnosi na superautomobile, jer se oni nude duži period. Primjera radi, Gallardo je bio dostupan gotovo deset godina, tako da ne treba očekivati Huracanovoga nasljednika barem do početka sljedećega desetljeća.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.