La Casa de Papel: Ovo su glavni razlozi zbog kojih je serija toliko popularna

Završila je i četvrta sezona hit serije La Casa de Papel, što je tako posebno u njoj?

Dugo vremena je trebalo proći da ljudi shvate da je serija vrijedna gledanja, skepticizam u činjenici da je španjolska serija, brzo je nestao. Premalen je broj europskih serija su dobile pažnju, zbog toga je ova serija morala napraviti spektakl kako bi se istaknula.

Između ostalog, riječ je o seriji koja na IMDb-u ima prilično impresivnu ocjenu (8,4) i 92% pozitivnih ocjena na Rottenu, što znači da publika i kritika dijele oduševljenje.

Osim što je stvorila snažan osjećaj straha, panike i beznađa, pandemija koronavirusa stvorila je i niz karantenskih hitova, a uz Tiger Kinga, u moru serija i filmova isplivao je četvrti dio serije La Casa de Papel ili Money Heist u američkoj verziji naslova.

Neko vrijeme je prema broju gledatelja bila najveći svjetski hit, portal Jabuka.tv vam donosi neke od razloga zašto je zaslužila pohvale i pažnju koju ima.

Napetost i kreativnost

Čak oni koji nisu gledali seriju, vjerojatno znaju da se radi o pljački i provali u ustanovu koju ekipa ove serije želi opljačkati.

Kod ove serije je posebno da se taj (većini) najzanimljiviji dio dogodi već na početku serije.

U pljački je na početku sudjelovalo osam razbojnika, koji imaju kodna imena nazvana po gradovima, njih vodi Profesor (Álvaro Morte) s vanjske lokacije koji stoji iza cijelog plana

Kad se provali u ustanovu koju je ekipa u seriji naumila opljačkati, pomislite da nije ništa drugo preostalo. Ali pomoću bogate radnje i kreativnosti, serija drži napetost iz epizode u epizodu (posebno) u ove posljednje dvije sezone.

Postoji velik broj filmova o pljačkama koji ne mogu nadmašiti napetošću većinu epizoda ove hit serije.

Zbog toga što je u pitanju serija, to je višestruko teži posao za redatelje i scenariste da doslovno u svakoj epizodi (34 epizode ukupno) naprave nepredvidive događaje zbog kojih bi gledatelji nastavili gledati seriju.

Koliko su taj težak posao uspješno odradili brojke su same rekle.

Svi pričaju o ovoj seriji: U samo tjedan dana 34 milijuna gledatelja

Odlična gluma

Odlična radnja i odlična priča padaju u vodu ako će glumci to svojom lošom glumom pokvariti. Srećom, u ovoj seriji to nije slučaj jer u nijednom trenutku nije došlo do sumnje u glumce i njihove kvalitete.

Za takve stvari su se naravno najviše pobrinuli redatelji i ekipa koja radi na seriji. Ne bi dopustili da se završi i zaključi bilo koja scena i epizoda u kojoj bi sumnjali u kvalitetu glume, koja bi umanjila njihov rad i radnju serije.

Uz njihove savjete glumci postaju sve bolji, a to dokazuje i činjenica da je velik broj glumaca ove serije dobio više ponuda za snimanje novih filmova u Hollywoodu.

Velik doprinos seriji su dali i glumci s naših prostora, Luka Peroš i Darko Perić.

Darko Perić (lijevo) i Luka Peroš (sredina) igraju bitne uloge u ovoj hit seriji

Luka Peroš je rođeni Zagrepčanin koji se odlično snašao u seriji. Utjelovio ulogu Marseillea, koji se dosad pojavio u nekoliko epizoda, no u četvrtoj sezoni njegov lik dobiva puno veći prostor. On je taj koji s Profesorom izvana pokušava naći rješenje kako da ostatak ekipe izvuku na slobodu.

Osim njega, jedan od glavnih glumaca ove serije je i srpski glumac Darko Perić.

Ono što je posebno zanimljivo je da Darko u prvim sezonama redovito služi srpskim jezikom u trenucima frustracije. U pitanju su često psovke koje se u većini slučajeva ne nalaze u prijevodima na strane jezike koji nama ni ne trebaju.

Oni dvojica su u odličnim odnosima, a potvrdu toga smo mogli vidjeti i na društvenim mrežama.

Povezanost s likovima

Radi se o negativcima, pljačkašima i osobama koje ratuju protiv policije i vojske.

Treba se potruditi da glavni likovi koji rade sve više zločina, budu još više simpatični u očima gledatelja.

Samo u prvom tjednu prikazivanja četvrte sezone, ovaj je španjolski hit pogledalo 34 milijuna gledatelja

Ova serija je to uspjela, a da nije, ne bi mogla dobiti ovoliko pohvala za epizode u kojima preko 45 minuta gledamo te glavne glumce. Jer s ostvarenim antipatijama prema glavnim glumcima, serija će postati antipatična također.

Ne opada kvaliteta

Ono s čim velika, ali velika većina serija ima problem je: Održavanje kvalitete kroz sezone.

Velika većina serija ispuca sve ono najbolje što ima u prvoj sezoni. Kasnije neke ostanu bez ideje, pa većina serija snimi “na silu” sezonu ili dvije viška. Jer su prvu sezonu tako dobro odradili da će im produkcijske kuće i sponzori platiti da snime i iduću sezonu samo zbog velikih očekivanja gledatelja, koji će vjerovati da će i dalje serija biti podjednako dobra.

Crvena boja koja u seriji prevladava je simbol ljubavi, smrti, ali i otpora

Da budemo iskreni, ni ova serija nije u potpunosti zaobišla te probleme jer je druga sezona uvelike razočarala i nije održala napetost iz prve sezone. Srećom po seriju, gledatelji su ostali vjerni i ta vjernost se isplatila jer su iznenađujuće: Treća i četvrta sezona odlične.

Serija je zamišljena da se snime samo dvije sezone, nakon što je Netflix kupio prava za seriju, snimile su se još dvije sezone.

Puno je razloga zašto je teško održavati kvalitetu kroz sezone, ali ova serija u većini slučajeva nije imala takve probleme.

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

(www.jabuka.tv | K.A.)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.