La Casa de Papel: Ovaj detalj čini seriju tako posebnom i zanimljivom

Već smo pisali o glavnim razlozima zbog kojih je serija La Casa de Papel oduševila velik broj gledatelja.

Za kraj treba istaknuti jedan poseban detalj zbog kojeg se serija razlikuje od velike većine serija.

U pitanju je način snimanja odnosno raspoređivanja opširne radnje koju gledatelji ipak jednostavno shvate.

Kako su to uspjeli?

Ako je tema nekog filma ili serije pljačka, onda će se u većini filmova i serija realizacija pljačke ostaviti za kraj kao najuzbudljiviji dio filma ili serije.

Tako je i u ostalim vrstama filmova; ako se radi u sportskom filmu, najbitnija i najnapetija utakmica će biti na kraju filma, u ratnim filmovima je najbitnija bitka na kraju filma, u međuvremenu se događa sve ono što će zagrijati atmosferu pred taj vrhunac.

Serija ima visoku ocjenu 8.4 na popularnoj stranici IMDb

Ova serija nije radila na taj način

Serija je odmah u prvoj epizodi (prve i treće sezone) prikazala realizaciju pljačke, i bogatom radnjom nakon toga zadržala gledatelje u neizvjesnosti.

Nakon toga se kroz veliki broj spletki, dio po dio, vraća na vrijeme u kojem su se dogovarali i pripremali za svaku nezgodnu situaciju u kojoj se mogu naći.

Serija se bazira na dvije priče

  • Jedna priča je vezana uz planiranje i pripremanje za pljačku te sve probleme u kojima se ekipa može naći. U toj priči Profesor objašnjava teorijski kako će riješiti probleme. Taj dio (teorija) ne može biti ni upola zanimljiv kao realizacija (praksa) svih ideja
  • Druga priča je naravno, realizacija pljačke i sve ono što se događa u ustanovi u koju su provalili

Kako se ne bi puno čekalo na realiziranje ideja i planova, urednici su kombinirali (ispreplitali) te dvije priče, kao što možete vidjeti na slici ispod.

Osim što je ovaj način zanimljiviji, zbog ovakvog načina prikazivanja je seriju puno lakše pratiti

Na slici možete vidjeti da većina serija prvo prikazuje planiranje i teorijski dio, i tek onda se događa vrhunac, odnosno pljačka.

Kad bi se La Casa de Papel snimala na način na koji se većina serija snima
  • Prvo bi se nekoliko dugih epizoda prikazalo podučavanje od strane Profesora. U tim epizodama bi se pripremali za velik broj nezgodnih situacija u kojima se mogu naći. Taj teorijski dio ne može biti ni približno zanimljiv kao realizacija svega isplaniranog
  • Nakon toga bi se tek prikazivale epizode u kojima se događa pljačka i u kojima se realiziraju planovi i ideje za rješavanje nezgodnih situacija

Zato je La Casa de Papel posebno zanimljiva, jer su za svaku nezgodu, odmah nakon toga prikazivali i vrijeme pripreme za tu jednu nezgodu.  Tako da je kombinacija te dvije priče najzanimljiviji način za gledati.

Zbog takvog pristupa je lakše pratiti kvalitetnu i opširnu radnju serije.

La Casa de Papel: Ovo su glavni razlozi zbog kojih je serija toliko popularna

(www.jabuka.tv |K.A.)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.