Kvesić: Zanima me samo ozbiljan i marljiv rad

Trener Ivan Kvesić i njegov pomoćnik Antonio Karačić već treći tjedan na terenima klupskog kampa „Musa-Karačić“ na Blatu marljivo pripremaju nogometašice Širokog Brijega za nastavak prvenstva u Prvoj ženskoj ligi Federacije BiH. Jesenski dio sezone okončale su na drugom mjestu sa šest bodova zaostatka za vodećom Fortunom iz Živnica.

Iako naoko imaju veliki zaostatak, on je svakako nadoknadiv u sedam utakmica u proljetnom dijelu prvenstva. Međutim, Kvesić svoje djevojke za proljeće priprema bez velikog pritiska i imperativa osvajanja naslova federalnih prvakinja.

Iako bez imperativa, čekat će svoju priliku

”Nismo previše opterećeni osvajanjem naslova federalnih prvakinja. No, to ne znači kako nećemo iskoristiti prilike koje nam se ponude, borit ćemo se do kraja. Upravo će nam najteže gostovanje kod vodeće Fortune u Živinicama odrediti smjer kojim ćemo ići do kraja. Naš je cilj pobjeda u svakoj utakmici, pa tako i u toj”, istaknuo je za Bljesak.info mladi trener Ivan Kvesić, kojeg smo posjetili na jučerašnjem poslijepodnevnom treningu s djevojkama.

Djevojkama su ovo već četvrte zajedničke pripreme, tako da su već svjesne svih trenerovih očekivanja. Iako im se u prvi dio priprema „uplela“ gripa, Kvesić vjeruje kako će sve nadoknaditi do nastavka prvenstva.
”Zadovoljan sam angažmanom djevojaka. Nažalost, ove nam se godine „uplela“ gripa i malo nam poremetila uvodni dio priprema. Srećom, prvenstvo počinje tek krajem ožujka, tako da ćemo sve uspjeti nadoknaditi”, rekao je Kvesić te naglasio kako već sada od svojih djevojaka očekuje ozbiljan angažman na svakom treningu.

U planu četiri pripremne utakmice

”Zanima me samo ozbiljan i marljiv rad, odnosno velika doza ozbiljnosti u svim segmentima klupske organizacije. Svakako ćemo posebnu pozornost skrenuti na utakmice koje nas očekuju u prvenstvu. Djevojke nestrpljivo iščekuje utakmice. Od prvih treninga vodimo se filozofijom da svaku momčad možemo pobijediti. S tom vizijom i, u tom trenutku, najspremnijim djevojkama krećemo u svaku utakmicu”, naglašava Kvesić.

U planu i programu priprema širokobrijeških nogometašica predviđene su i četiri pripremne utakmice, ali i veoma izglednom pojačavanje kadra s jednom ili dvije provjerene igračice.

”Planiramo odigrati četiri pripremne utakmice, po mogućnošću s jačim i kvalitetnijim protivnicama. Eventualno ćemo zadnju utakmicu odigrati protiv lakšeg protivnika kako bi djevojke dobile potrebno samopouzdanje za prvo kolo nastavka. Možda u ovom trenutku kadar pojačamo s jednom ili dvije igračice. No, svakako će se na ljeto taj broj povećati”, otkrio je Kvesić za Bljesak.info, koji od prvog dana nove godine obnaša ulogu pomoćnika izbornici Tihani Nemčić u U15/U16 hrvatskoj reprezentaciji.

(Bljesak.info)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.