Karačić: U Elitnom krugu nema loših momčadi

Toni Karačić

Nogometni juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine trenirali su četiri dana u Zenici u sklopu priprema za Elitni krug kvalifikacija, a prije odlaska iz Trening centra NS BiH izbornik Toni Karačić izjavio je da su imali odlične uvjete.

”Momci su radili jako dobro. Odigrali smo dvije test utakmice i obavili četiri treninga. Stekli smo uvid u formu igrača i možemo biti zadovoljni kako je sve proteklo”, rekao je Karačić.

Nedostajalo je nekoliko reprezentativaca iz inozemstva, ali izbornik je sa suradnicima iz stručnog stožera imao priliku vidjeti na djelu neke nove igrače.

”Problem je što sada nije FIFA-in termin, te neki europski klubovi nisu dozvolili svojim nogometašima da dođu na okupljanje. Svejedno, prostor da se pokažu dobili su neki novi momci, a i htjeli smo da proširimo roster. Oni su pokazali da se na njih treba obratiti pažnja, a do kvalifikacija ćemo imati jasnu sliku sa kojim ćemo kadrom nastupati na turniru u Francuskoj”, dodao je Karačić.

Odmah nakon što su saznali imena protivnika u kvalifikacijama, članovi stručnog stožera počeli su prikupljati informacije. Karačić smatra da u Elitnoj rundi nema loših momčadi.

”Prikupili smo dosta materijala i gledali smo utakmice svih protivnika. O Francuskoj ne treba trošiti riječi, to je reprezentacija iz vrha svjetskog nogometa. Izrael je također ostavio dobar dojam, jako su kvalitetan tim. Bugarska igra najsličnije nama i imaju nekoliko odličnih individualaca. Sve reprezentacije koje su se plasirale u ovu kvalifikacijsku fazu imaju kvalitetu”, zaključio je.

Domaćin turnira skupine 5 Elitnog kruga kvalifikacija od 22. do 27. ožujka bit će Francuska.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.