Mostarski Žitopromet prodan za 5.210.000 KM

Žitopromet će biti prodan za 5.210.000 KM, potvrdio je za Bljesak.info tvrtke Editus Mario Slezak.

”Naša ponuda za Žitopromet od 5.210.000 KM je pobijedila na Javnom natječaju. Mi ćemo biti proglašeni vlasnicima kad uplatimo novac, a za to imamo rok od 30 dana. To je otprilike do kraja mjeseca”, rekao je Slezak.

Dodao kako su na Javni natječaj stigle dvije ponude te da je tvrka Mo Herc ponudila 4.550.000 KM. Naglasio se da se radi isključivo o prodaji imovine nekadašnjeg pekarskog giganta u Mostaru.

”Nama je sada u planu kupiti imovinu, a što kasnije s njom nismo još razmišljali. Ako bude neka tvornica bit će u Raštanima, gdje postoji zemljište Žitoprometa od 14 tisuća kvadrata”, rekao je Slezak.

Naveo je kako se na Javnom natječaju na kojem je njegova tvrtka pobijedila, prodavala upravna zgrada Žitoprometa, te kompleksi ove tvrtke u središtu grada i u Raštanima.

Podsjećamo, stečajna upraviteljica Žitoprometa Milka Musa, koja nije željela niti potvrditi niti demantirati ove informacije, ranije je za Bljesak.info rekla kako ”Žitopromet nije prodan sve dok novac ne bude na računu”.
Podsjećamo, mostarski je Žitopromet bio jedan od najvećih pekarskih giganata koji je uspješno poslovao 70 godina. Privatiziran je 2001. godine, od kad je poduzeće počelo bilježiti gubitke. Od 2011. godine preko stotinjak radnika počelo je prosvjedima tražiti plaće i poboljšanje poslovanja ove tvrtke.

Proizvodnja je prekinuta, a u više navrata je najavljivano dobivanje kredita i pokretanje proizvodnje u ovoj mostarskoj kompaniji.

Nakon niza prosvjeda, raznih skandala i zahtjeva raznim instancama 2012. godine pokrenut je stečaj pred Općinskim sudom u Mostaru. Nekoliko mjeseci kasnije Sud je donio Rješenje za otvaranje stečajnog postupka.

Važno je navesti kako je imovina Žitoprometa u Ljubuškom, Čapljini te Stocu prodana, odakle su radnicima isplaćivane zaostale plaće.

(Bljesak.info)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.