Kvaliteta izrade je i dalje najveći problem Tesle Model 3

Popularni YouTuber kupio je novu Teslu, a onda ju je odlučio temeljito pregledati.

O Tesli i Modelu 3 puno se govorilo. Osim što je u startu imala problem s nakladom, najmanja Tesla je često kritizirana i po pitanju kvalitete izrade. Šlampavosti i nedosljednosti su se mogle vidjeti u brojnim detaljima, a događalo se i da na novim primjercima doslovno otpadaju dijelovi.

Danas Model 3 ima ustaljenu proizvodnju, a i nosi status najprodavanijeg električnog modela. Mnogi se pitaju je li se i kvaliteta popravila. Među njima je i Jason Fenske, popularno lice YouTube kanala Engineering Explained, prenosi Index.hr.

Fenske je nedavno kupio svoj primjerak i odlučio ga je odmah temeljito pregledati. Nakon tek 35 prijeđenih kilometara vizualnim pregledom Fenske je uočio brojna odstupanja, posebno u crvenoj boji koju je potrebno doplatiti 2.500 USD. No ogrebotine i pojava narančine kore nisu jedini problemi, pa tako postoje i razlike u veličini zazora između pojedinih dijelova. Razlike su i između vozačke i suvozačke strane, a najveći zazor mjeri čak 6,8 mm. Radi li se o banalnim greškama koje se mogu oprostiti?

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.