Kupci iz Hrvatske okupirali BiH

Pozivajući se na izvore iz Granične policije BiH, Avaz navodi kako se samo na graničnom prijelazu Doljani kod Metkovića sada u prosjeku bilježi prelazak po pedesetak automobila…

Ljekarne i trgovine mješovitom robom u Bosni i Hercegovini uz granicu s Hrvatskom od početka godine otkako su susjedi uveli PDV na lijekove te na neke prehrambene proizvode bilježe pojačani priljev kupaca, posebice iz Slavonije i Dalmacije.

Kako piše Dnevni avaz, kupci iz Hrvatske u BiH dolaze u potragu za jeftinijim lijekovima ali i drugom robom poput hrane i pića.

Pozivajući se na izvore iz Granične policije BiH, Avaz navodi kako se samo na graničnom prijelazu Doljani kod Metkovića sada u prosjeku bilježi prelazak po pedesetak automobila s hrvatskim registarskim oznakama više nego je to bio dnevni prosjek prošle godine.

Pojačanu potražnju za lijekovima kupaca iz Hrvatske potvrdili su i u ljekarnama na području Hercegovine što tumače činjenicom da su u BiH oni postali jeftiniji nakon što je Hrvatska od 1. siječnja uvela PDV od pet posto na lijekove koji se ne nalaze na osnovnoj ili dopunskoj listi.

Hrvati u BiH sve više kupuju i hranu s obzirom da je u BiH stopa PDV-a 17 posto a svaka kupnja veća od 100 konvertibilnih maraka jamči i povrat PDV-a.

Avaz navodi kako su među traženijom robom i cigarete te pivo kao i higijenske potrepštine.

bitno.ba

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.