Kultni film slavi 25 godina: Denzel Washington odbio je ulogu, film je smatrao zlim

Ddanas smo toliko naviknuti na neočekivane i brutalne završetke filmova, no prije 25 godina film “Sedam” predstavljao je pravu revoluciju. Njegov završetak mnogima se urezao u pamćenje te je svjež i nakon četvrt stoljeća.

Brightside donosi manje poznate činjenice o filmu.

Iako je prošlo 25 godina, vjerojatno ima još onih koji Sedam nisu pogledali, a njih upozoravamo da tekst sadrži spoilere.

Ako planirate gledati Sedam, ne čitajte dalje.

Kad je Andrew Kevin Walker pisao scenarij, bio je depresivan jer mu se nije sviđalo gdje živi. No svojim radom je bio zadovoljan pa je scenarij poslao kolegi Davidu Koeppu koji mu je pomogao u kontaktiranju studija New Line Cinema.

Kad je počeo pisati scenarij, nije znao skoro ništa o sedam smrtnih grijeha, a njegovo neznanje nadahnulo je lik kojeg glumi Brad Pitt.

Redatelj David Fincher bio je oduševljen krajem filma kad je pročitao scenarij. A onda su mu javili da je dobio krivu verziju. Fincher je inzistirao na verziji koju je pročitao te je dugo nagovarao studio na kraj filma koji je njima bio preriskantan.

Denzel Washington odbio je ulogu detektiva Milsa, kojeg je utjelovio Pitt, jer je smatrao da je film “premračan i pun zla”. Kasnije je priznao da žali tu odluku.

Fincher je htio da lik Millsove žene glumi Gwyneth Paltrow, no nju taj film nije ni najmanje zanimao. Zatim je uspio potaknuti Pitta da je nagovori jer su oni u to vrijeme hodali. Svom dečku nije mogla reći ne i tako je završila u filmu.

Tijekom snimanja scene u kojoj Brad Pitt progoni Johna Doea zaista je slomio ruku pa je ozljeda morala ući u scenarij.

Za ulogu žrtve krive za lijenost Fincher je želio naći jako mršavog muškarca. Glumac koji je došao na audiciju imao je 43,5 kilograma, a Fincher ga je u šali pitao bi li skinuo još koju. Nevjerojatno, ali zaista je pao na 40 kilograma.

Pripreme glumca Lelanda Orsera koji je glumio muškarca natjeranog da ubije ženu krivu za požudu bile su teške. Iako je glumio samo malu ulogu, dva dana nije spavao i stalno je pio kavu. Scena je snimana 40 puta, a Orser je u jednom trenu pao u nesvijest.

 

Kevin Spacey je bio glavni kandidat za ulogu zlikovca, no kako je bio skup, studio je tražio nekog drugog. Tu je uletio Brad Pitt i uvjerio šefove studija da je Spacey savršen za ulogu. Kako bi film ostao intrigantan do kraja, Spaceyjevo ime nije na uvodnoj špici, a on nije sudjelovao u promociji filma.

Svaka stranica dnevnika Johna Doea pisana je i crtana rukom, a za to su trebala dva mjeseca i 15.000 dolara.

U završnim scenama filma koje su snimane iz helikoptera glumce su zamijenili kaskaderi jer se snimanje tih scena nije moglo ugurati u njihov raspored, prenosi Index.

New Line Cinema ima scenarij za nastavak filma pod nazivom Utjeha, no odbili su ga snimiti. Nacrt scenarija postao je baza za film snimljen prije pet godina.

Strip pod imenom Sedam objavljen je 2008. godine, a razlika je u tome da prati verziju Johna Doea.

Brad Pitt jednom je ispričao kako je izgledala premijerna projekcija: Film je završio, upalili su svjetla, a ja sam pogledao ljude. Polako su ustajali, u tišini. Samo su nestali iz dvorane. Sjećam se da sam pitao Finchera što nije dobro, gdje smo pogriješili. Mislio sam dotad da smo napravili odličan film.

Srećom, publika je dobro prihvatila film i poprilično je zaradio.

Iako mnogi tvrde da su vidjeli glavu Gwyneth Paltrow, oni koji su pregledavali scenu kadar po kadar uvjerili su se da se vidi samo malo kose. Za one druge Gwyneth je jedne godine pripremila pravu poslasticu, svoju glavu u kutiji.

View this post on Instagram

🎃

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.