Charlie Hebdo ponovno objavljuje karikature proroka Muhameda

Charlie Hebdo ponovo objavljuje karikature proroka Muhameda zbog kojih je bio na meti džihadista, izvijestio je taj satirični časopis uoči početka suđenja za napad u siječnju 2015. istaknuvši da neće odustati.

Nikad nećemo zašutjeti. Nikad nećemo odustati, upozorava direktor satiričnog tjednika Riss u broju na čijoj su naslovnici osvanule iste karikature i koji će sutra biti na kioscima, nekoliko sati prije početka suđenja pomagačima džihadista koji su 7. siječnja 2015. desetkovali redakciju.

Nakon siječnja 2015. često su od nas tražili da objavimo i druge Muhamedove karikature. Uvijek smo odbijali, ne zato što bi to bilo zabranjeno, zakon nam to dopušta, nego zato što nam je trebao dobar razlog, razlog koji bi imao smisla i koji bi pridonio raspravi, obrazložilo je uredništvo lista u napisu objavljenom u istom broju.

Činilo nam se zato prijeko potrebnim objaviti iste karikature na početku suđenja za napade koji su se dogodili u siječnju 2015., dodaje tim Charlieja Hebdoa.

Okreće li Francuska leđa bogohuljenju?

(Hina)


9 komentara

  • Jesu mi nevini vrijedat neciju svetinju,ali su krscani zato pravi.Samo 99% omladine ima odonose prije braka djevojke pokazuju sve za razliku od muslimanki koje hodaju pristojno obucene mislim na prave muslimanke.Mi krscani smo najveci licemjeri nije ni cudo ono sto pise u otkrivenju 144 000 spasenih nebi reko ni toliko kakvi smo ljudi pokvareni.Glumimo neke vjernike,a 9 od 10 cura se udaje zbog trudnoce.Nocni klubovi puni,preljuba kolko hoces muslimani su bez obzira sto ne vjeruju u isusa puno blize isusu od nas i drze do morala i do obitelji.Krscani sa druge strane upijaju kao spuzve sve sto sotonski bezboznicki zapad servira.Tako cemo uskoro prihvatiti antikrista kada dode jer ce nam se svidat sto on bude govorio i za sto se bude borio,jer od boga bjezimo sve vise i vise zato se i dogodio virus i virus je tek pocetak ako se ne obratimo nevolje ce biti sve gore i gore.Nije nas bog ostavio vec mi njega.

  • U “našem” glavnom gradu Sarajevu vlada neviđeno licemjerje i pokvarenost. Kak ona pederčina i majmunčina Feđa Štukan natiče kuttone na Isosov kip – onda je to umjetnost (zamislite). A kad netko krivo pogleda kozojeba Muhameda ili objavi karikaturu, onda je to diranje u tuđe svetinje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.