Ljubuški: Kružni tok zapadne obilaznice dobio svoje obrise

Izgradnjom središnjeg i razdjelnih otoka, kružni tok u sklopu zapadne obilaznice u Ljubuškom dobio je svoje obrise.

Riječ je o prvoj fazi izgradnje vrijednosti oko pola milijuna maraka koju u cijelosti financira JP Ceste Federacije BiH. Izgradnju je natječajem dobilo poduzeće Putovi iz Gruda.

Glavni dio ugovora se odnosi na izradu novog kružnog toka u sklopu zapadne ljubuške obilaznice, odnosno njezin spoj na magistralnu cestu M-6. Radi se sto metara kružnog toka, sto metara prema Ljubuškom, sto metara prema Grudama i otprilike 50 metara obilaznice, kazao je za ljubuški IKS Portal rukovoditelj gradilišta dipl. ing. građ. Milenko Pezer.

Na gradilištu se radi punom parom poslije stanke za vrijeme pojave koronavirusa kad su Stožeri uveli brojne mjere kojima su gotovo u cijelosti paralizirali gospodarski život u Bosni i Hercegovini.

Bili smo onemogućeni u radovima zbog koronavirusa pa smo pauzirali mjesec dana. Zbog koronavirusa imali smo problem isporuke robe, jer gro robe, što se tiče radova na kanalizaciji, dolazi iz Hrvatske, istaknuo je dodavši:

Zbog toga su i rokovi za završetak radova pomjereni, a došlo je i do naknadnih radova.

Da nije tako, radovi bi bili završeni za 90 dana od njihovog početka. Dobiven je zahtjev od Federalne direkcije JP Ceste Federacije BiH o privremenom prekidu radova dok se ne završe naknadni radovi financirani od Grada Ljubuškog.

U sklopu toga ugovora na zahtjev Grada Ljubuškog, u zoni zahvata novog kružnog toka radi se još i oborinska i fekalna kanalizacija, koja će s vremenom biti u cijelosti urađena i voditi će do Pročišćivača. Osim toga, u investiciji Grada Ljubuškog, radi se još i rasvjeta kružnog toka te PTT kanalizacija, naveo je rukovoditelj gradilišta za IKS portal.

Navedeni radovi izvode se istovremeno sa gradnjom kružnog toka kako u budućem razdoblju ne bi bilo potrebe za zahvatima, odnosno njegovim raskopavanjem, a radovi bi se mogli nesmetano nastaviti, kako u smjeru Ljubuškog tako i u smjeru Vitine.

Zapadna obilaznica u cijelosti bi trebala biti izgrađena do kraja 2021. godine, a kako doznajemo, JP Ceste Federacije BiH bi za nekoliko dana trebale raspisati natječaj za drugu fazu izgradnje.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Ma trebali ste jos vise suzit MAGISTRALNU cestu (izgleda ko da je neki prilaz zgradi) debili od projektanata a i oni koji su to prihvatili

  • Zar nije najprije trebalo napravit obilaznicu pa tek onda ovaj priključak na magistralnu cestu. Ovako kružni tok nema smisla pa samo služi za usporavanje prometa

  • Cuj ovoga kruzni na kraju..pa jel se nesto pravi s pocetka na kraj il sa sredine na pocetak?? Valjda se najprije pravi kruzni pa od kruznog nastavlja obilaznica

  • Još jedan ,,slučaj,,to jest nastavak upropastivanja korisni srastava u ludoriju za godinu će parat bankine i stavljat nešto drugo kao i na groblju diži kocku goni kući a stavljaj novu da jataci imaju posla od po milijona

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.