Krstičević o kaznenoj prijavi za ratni zločin: Mnogima sam trn u oku… – Jabuka.tv

Krstičević o kaznenoj prijavi za ratni zločin: Mnogima sam trn u oku…

Potpuno sam čist i nevin! – rekao je ministar obrane Damir Krstičević komentirajući u Splitu kaznenu prijavu za ratni zločin koju je protiv njega podignuo srbijanski odvjetnik Dušan Bratić koji ga je optužio da je kao zapovjednik 4. brigade naredio raketiranje kolone izbjeglica i smrt 81 civila u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

Očito sam mnogima trn u oku, vjerojatno zašto što jačam pobjedničku hrvatsku vojsku. Moj ratni put je potpuno čist, na njega sam ponosan, a što se tiče puta 4. gardijske brigade on je put ponosa, časti, junaštva i crvene beretke.

U Domovinskom ratu su napravili sve ono što su trebali napraviti i ja sam iznimno sretan kako sam zapovijedao, izjavio je Krstičević i dodao:

Ja to ne smatram prijavom, ja sam slobodan čovjek, časno sam branio domovinu, na to sam iznimno ponosan i treba znati da je na Hrvatsku izvršena brutalna agresija i treba znati da je moje zapovijedanje 4. brigadom, kao i put 4. brigade bio put ponosa. Očito mnogi žele danas uprljati 4. gardijsku brigadu, uprljati mene kao ratnog zapovjednika.

Rekao je kako 4. brigada u tom vremenu i na tom mjestu nije bila, piše Večernji.hr.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

  • Stvorena je drzava za političare lijeve na krvi branitelja i naroda koji je prevaren opljačkani protjeran u Njemačku irsku a branitelji se gaze isotoniziraju

  • Na Kruševu mladi JNA poručnik i zapovjednik voda poslan na kaljenje i sklonjen u sigurnost dok malo ne “ojača” zvjezicama na reveru. Brzo napreduje u koruptivnom sustavu RH zahvaljujući “teči” admiralu, da bi završio kao general u mirovini kojega, zahvaljujući JNA vezama, Pljenković vadi iz naftalina. Znam da je neograničeno pohlepan i ambiciozna i stavio se “na raspolaganje” partiji HDZ i tu ne treba dodati ništa više. Koliko sposobnih, darovitih i zasluženih mora biti žrtovano kako bi jedan partijski “tečin” sin uspio? Odgovorite sami sa punom moralnom i umnom razboritošću.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.