Kroz poslijepodnevni san možete najbolje odmoriti – Jabuka.tv

Kroz poslijepodnevni san možete najbolje odmoriti

S obzirom na tempo s kojim živimo, sasvim je prirodno da smo nekad umorni i neispavani. Stoga je ponekad poslijepodnevno drijemanje sve što nam treba.

Znanstveno je dokazano da ukoliko odmorimo poslijepodne, postajemo produktivniji i koncentracija nam je bolja nego inače. Neki znanstvenici čak smatraju kako se tijekom poslijepodnevnog drijemanja obnavlja i imunološki sustav.

Idealno vrijeme poslijepodnevnog sna je oko 90 minuta. Jer to vrijeme je potrebno da prođete sve faze sna i opustite, odnosno odmorite mozak. A kako se poslije spavanja ne biste osjećali umorno, planirajte nekoliko aktivnosti s kojima ćete započeti odmah po buđenju.

Dobro bi bilo da spavanje uvedete kao vrstu rutine i da je svakodnevno obavljate u isto vrijeme. Na taj način organizam će se naviknuti i bit ćete manje dezorijentirani nakon buđenja.

Vrlo je bitno da tih sat i po poslijepodnevnog odmora koji je potreban vašem organizmu bude kvalitetno. Zato se potrudite osjećati se komforno, da vam bude udobno i da vam nitko i ništa ne smeta i ne budi vas, navode Nezavisne novine.

Pratite mjesec dana kako vaš organizam reagira na poslijepodnevni odmor i prilagodite ga svojim potrebama kada god je to moguće. Vidjet ćete da ćete biti znatno raspoloženiji i efikasniji.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.