Krizni stožer ŽZH: Nema otkazivanja nastave, zabranit će se javna okupljanja – Jabuka.tv

Krizni stožer ŽZH: Nema otkazivanja nastave, zabranit će se javna okupljanja

U Županiji Zapadnohercegovačkoj neće se otkazivati nastava u školama i sve svakodnevne aktivnosti mogu se slobodno obavljati.

Drago Martinović ispred Kriznog stožera ŽZH kazao je kako su u ovoj županiji  tijekom srijede dobili naredbu kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva o otkazivanju nastave u obrazovnim insitucijama na području FBiH.

Nama je naloženo da mi po procjeni stanja u našoj županiji donesemo odluku o eventualnom otkazivanju nastave u školama. S obzirom na činjenicu da u ŽZH nema nitko pozitivan na koronavirus COVID-19 i s obzirom da je samo 10 ljudi u kućnoj samoizolaciji potrebe za takvim mjerama za sada nema. Mi pratimo svakodnevno situaciju i ako smo danas donijeli ovakvu odluku, to ne mora značiti da se ona ne može promijeniti do kraja tjedna, kazao je Martinović za portal Jabuka.tv.

Martinović je istaknuo kako će se vjerojatno usvojiti odluka o zabrani javnih okupljanja.

Za sada potrebe za panikom nema, ali nužno je poduzeti određene mjere predostrožnosti. Stoga ćemo na Kriznom stožeru raspraviti i o mogućnosti zabrane javnih okupljanja na području županije i ta će odluka vjerojatno biti usvojena. Očitovat ćemo se i o svim preporukama koje su došle s Federalne razine i o svemu ćemo pravodobno obavijestiti javnost, zaključio je Martinović u izjavi za portal Jabuka.tv.

Drago Martinović

Naredbe Kriznog stožera ŽZH na čelu s prof. dr. sc. Ivanom Vasiljom

U okviru aktivnosti na prevenciji pojave i ranog otkrivanja eventualnih slučajeva oboljenja izazvanog novootkrivenim virusom COVID-19, koji je Zaključkom Vlade F BiH broj: 164/2020 od 31. siječnja 2020.godine proglašena zaraznom bolešću čije sprječavanje i suzbijanje od interesa za F BiH a na temelju Naredbe Kriznog stožera F BiH, Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi  Županije Zapadnohercegovačke donosi  sljedeću NAREDBU:

 1. Na temelju procjene epidemiološke situacije u ŽZH (nema sumnjivih niti dokazanih slučajeva zaraze novim koronavirusom) donosi odluku da se nastava  u osnovnim i srednjim školama i visokoškolskoj ustanovi do daljnjeg ne odgađa. O svim daljnjim promjenama epidemiološkog stanja Krizni stožer će reagirati u najkraćem mogućem roku.
 2. Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke u cilju ranog otkrivanja eventualne pojave novog koronavirusa (COVID-19) na području Federacije Bosne i Hercegovine, Procedure nadzora putnika u međunarodnom prometu kao odgovor na pojavu novog koronavirusa (COVID-19), a koje su se primjenjivale prema svim putnicima koji dolaze sa područja NR Kine, Italije, Južne Koreje i Irana, od sada primjenjuju i na sve putnike koje dolaze iz zemalja Francuska, Njemačka i Španjolska. Rok: Odmah
 3. Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke nalaže da se svim putnicima koji ulaze u Županiju Zapadnohercegovačku  iz zemalja navedenih u točki 2. ove naredbe propišu mjere ograničavanja kretanja na razdoblje od 14 dana. Rok: Odmah
 4. Preporučuje se BH državljanima i stranim državljanima sa stalnim i privremenim boravkom u BiH, da ne putuju u zemlje navedene u točki 2. ove naredbe.
 5. Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke preporučuje odgađanje javnih skupova (kulturnih, sportskih…) i okupljanja na kojima je planirano prisustvo većeg broj osoba.
 6. Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke nalaže svim BH državljanima i stranim državljanima koji imaju stalni ili privremeni boravak u BiH, a ulaze u Federaciju BiH iz zemalja navedenih u točki 2. ove naredbe izdaju rješenja o obvezi izolacije u trajanju od 14 dana. Rok: Odmah
 7. Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke nalaže odgodu redovitih specijalističko-konzultativnih pregleda, a neophodne preglede obavljati po procjeni specijaliste, odnosi se na sve zdravstvene ustanove bez obzira na oblik vlasništva, kao i nositelje privatne prakse u Federaciji BiH.
 8. Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke nalaže prijevoznicima da prilikom prelaska granice koriste granične prijelaze na kojima se stalno nalaze federalni granični sanitarni inspektori, kao što su granični prijelazi GP Bijača, GP Gorica, GP Kamensko-Livno, GP-Izačić , GP Orašje, GP Šamac – Domaljevac. Vozači kamiona koji voze na dnevnoj bazi u zahvaćena područja koronavirusom po dolasku u Federaciju BiH moraju biti u izolaciji do odlaska na sljedeći prijevoz, te po povratku ponovno su dužni podvrgnuti se izolaciji. Slijedom navedenog, preporuča se svim prijevoznicima i drugim gospodarskim subjektima, da ne odlaze u tu zemlju kako ne bi bili izloženi ograničenjima u prometu. Ako odlazak ne mogu odgoditi, važno je napomenuti da su poslodavci, osobito poslodavci u djelatnosti prijevoza, dužni osigurati provedbu preventivnih mjera, dostupnost osobne zaštitne opreme, dezinfekcijskih gelova i sredstava za održavanja higijene ruku i kabine vozila.
 9. Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke nalaže da se putem Ministarstva gospodarstva naredi svim hotelima, hostelima i vlasnicima privatnih apartmana-iznajmljivača registraciju dolaska gostiju-turista iz ugroženih zemalja navedenih u točki 1. ove naredbe, koji su posljednih 7 do 14 dana boravili u ovim zemljama te da kontaktiraju odmah nadležnog epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo ZŽH na otvorene brojeve telefona u cilju provođenja mjera radi sprječavanja širenja novog koronavirusa (COVID-19) u skladu  sa Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti “Službene novine Federacije BiH“, broj 29/05, Međunarodne zdravstvene regulative-IHR, kao i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije.
 10. Tražiti putem Vlade Županije Zapadnohercegovačke intenzivnije postupanje nadležnih županijskih ministarstava, zdravstvenih ustanovai tijela uprave ŽZH.
 11. Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke obavještava javnost da neprovođenje naloženih mjera radi sprječavanja širenja novog koronavirusa nad osobama koje dolaze iz zemalja iz točke 1. ove naredbe, podliježe prekršajnoj odgovornosti sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kao i kaznenoj odgovornosti, jer je člankom 225. Kaznenog zakona Federacije BiH utvrđeno kazneno djelo „Prenošenja zarazne bolesti“. Ovom naredbom regulirano je da:

Tko ne postupi po propisima ili naredbama koje nadležno tijelo zdravstvene službe određuje preglede, dezinfekciju, odvajanje bolesnika ili drugu mjeru za suzbijanje i sprječavanje zarazne bolesti kod ljudi, pa zbog toga dođe do opasnosti širenja zarazne bolesti, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Kaznom iz stavka 1. ovog članka kaznit će se tko ne postupi po propisima ili naredbama iz stavka 1. ovog članka u pogledu suzbijanja ili sprječavanja zaraznih bolesti kod životinja, pa zbog toga dođe do opasnosti prenošenja zarazne bolesti na ljude. Stoga ponovno upozoravamo na osobe nad kojima se provode mjere u cilju sprječavanja i ranog otkrivanja slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19),da se pridržavaju propisanih mjera, jer u protivnom  bit će podvrgnuti pokretanju prekršajnog i kaznenog postupka. Stavljamo pozornost na sve koji imaju informacije da se pojedine osobe ne pridržavaju propisanih mjera obavijeste nadležne epidemiologe Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, sanitarne inspektore te Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke je dobio novu naredbu Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva o kojoj će se očitovati na sljedećoj sjednici Kriznog stožera, navedeno je u priopćenju.

Nema odgađanja nastave u HNŽ-u, očitovanje o preporukama iz FBiH do petka

Kvesić: Koronavirus još nije stigao u Hercegovinu, nastavu treba prekinuti

Ministrica Mikulić za Jabuka.tv: Za sada nema prekida nastave u ŽZH, sve škole su dezinficirane

(www.jabuka.tv)


118 komentara

 • U skolama ima vise djece nego na bilo kakvim okupljanjima koje vi ste vi okarakterizirali “javnima”. Ministrica Mikulic ponovo na nivou!

 • Baš zato što nitko nije pozitivan i treba prekinuti nastavu da se zaraze svedu na minimum. A uostalom ljdi koji su došli iz Italije slobodno se šeću gradom bez da su pregledani. Pitanje je sata kad će se pojaviti u gradu taj virus.

 • U drugoj osnovnoj skoli siroki brijeg ima 800 djece i vama to nije javno okupljanje i skoro svako od te djece ima nekog starog kuci tko lako moze preminut od corone

 • Predlazem da iz predostroznosti prepolovite broj radnika u Zupaniji, puno vas je, moze se smatrati javnim okupljanjem, a prevazni ste u odnosu na tamo nekakvu djecu da se zarazite tek tako, propalo bi sve

 • Drago je kvalificiran za ovu odluku, ta će federalno ministarstvo zdravstva županijskoj civilnoj zastiti, pa u civilnoj svi regukarno skolovani, drago ima cerifikata pun k….

  • Gargamel baćanov otkaza partijsku orgiju u Šone.
   Jer.
   Čuvajmo hdz kao zjenicu oka svog. Jer.
   Sretna je zemlja koja ima ovakve đuturume.

 • Nemojte kontra i u ovakvoj situaciji, djecu se mora zaštititi.
  Da ne bude kasno.Djeca nemaju simptome i raznijeće virus doma , i ni krizni stožer neće zaobići.
  Ako je struka ,dr.Mandić i dr.Kvesić preporučili da se škole zatvore,pa tko je taj tko može donijeti drugačiju odluku?

  • Nije samo problem skola a sta s vrticima nista se ne dobije samo ako nema nastave …djeca u vrticu su jos slabijeg imuniteta nakon ovih gripa .O tome nitko ne razmislja ..

 • Teški pacijenti – čitav krizni stožer, zajedno s ministricom Mikulić! Sram Vas bilo! Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju i dala upute za prekid nastave i svih masovnih okupljanja, a vi uporno ignorirate mišljenje struke. Jeste li svjesni što činite? Želite li scenarij sličan ili gori onome u Italiji? Igrate se životima naše djece!

  • Neigraju se oni nego pojma nemaju da djeca mogu prenijeti na cijelo pucanstvo bolest naj brze odrasli nemogu da se sacuvaju,a kamo li djeca. Sta ste osigurali u slučaju oboljelih u zhž nista. Jer vi kontakte ko oboli poslat cemo ih za Mostar i rjeseno. Zalosno

 • U našoj školi ima 800 ucenika i to vam nije javno okupljanje ali mene ne briga ako se može ići u školu možemo i slaviti rodjendane i tak vama ako nije škola javno okupljanje majke mi nije meni ni rođendani ni ostale stvari……

 • Krajnje neozbiljno… Cijela Federacija odgodila nastavu, osim nasih!! Je li normalno cekati da se pojavi virus u skoli… TADA JE KASNO!

 • Karantenu napravit u obtiljsko kući od ove ministrice i ovog pametnjakovića pa kad su ovako pametni treba ih nagraditi nečim.

 • Ako je preporuka ravnatelja bolnice da se odgodi nastava,krizni stožer kaze drugacije,brani okupljanja a 800djece na jednom mjestu nije okupljanje?,ako dodje do zaraze gdje ce se ljudi smjestiti? Ni bogata sjeverna Italija ne moze na kraj jer nedostaje opreme i ljudi ,biraju koga ce spasiti a koga pustiti da umre, a sto bi tek bilo kod nas gdje bolnice nemaju ni osnovne stvari.

 • Svima je poznato da je situacija ozbiljna zato na vrijeme sve zastite poduzeti da ne dode do zaraze i sirenja. Sprijeciti okupljanja naroda sigurno moze doprinjeti da se zaraza sprijeci i uspori.

 • Dr kvesic je Alfaomega za glupacu Mikulic ja svoje djete nespreman i nezanima me da izgubi g , ,meni je zdravlje mog sina na prvom mjestu bravo za gKvesica netko pametan

 • Dr kvesic je Alfaomega za glupacu Mikulic ja svoje djete nespreman i nezanima me da izgubi g , ,meni je zdravlje mog sina na prvom mjestu bravo za gKvesica netko pametan

 • „S obzirom na činjenicu da u ŽZH nema nitko pozitivan na koronavirus COVID-19 i s obzirom da je samo 10 ljudi u kućnoj samoizolaciji potrebe za takvim mjerama za sada nema.„ PA NAJBOLJE DA SE POKAZE 15 OSOBA POZITIVNIH DA BI VI REAGIRALI

 • Ti Pepicu sada fotoaparat u ruke i to sto veci kao u ratu i slikaj oko opcine za stosi dobio doktorat .Hrabar si to si pokazao i tebi je sada korona maciji kasalj.

 • Mozemo i bolnice zatvorit ima zarazenih.Policija ostat kuci.vatrogasci nikud ne micite opasno je.Koda nas samo da se ne radi, a u kukanju smo svjetski PRVACI. Skola nego sta.

 • Trznite mi se mi roditelji! Ne saljete djecu u skolu pa ce sami vidit koliko je ozbiljno.. oni pricaju o nekoj cistoci u skolama … a evo na brigu u skoli sapun za ruke su tek ubacili ( u školski wc) neki dan kad se za koronu saznalo toliko o nasim ministrima i upravi!!!

 • Mrs kreteni kako nema? Tih 10 ljudi iz karantene seta po sirokom i salju svoje ukucane u skole, bracu sestre, vi niste normalni, danas se to dogodilo u 2 skole da su clanovi obitelji u karanteni a djecu spremili u skolu, raspitajte se malo

  • Nemojte ljudi ni dolazit u skolu, ja svoju djecu necu slat jer znam da dolaze u skolu djeca onih koji su vrljali po italiji, sve istina bez imalo preuvelicavanja, kad pocne necemo je moci zaustaviti tada ce je djeca kucama ponijeti i to je to kapak dzaba onda zatvarat

 • Jedino na koga se mozemo osloniti su djelatnici hitne,policije,vatrogasaca i gss. Nadajmo se da nečemo ih trebati,ali njima možemo vjerovati,koliko god oni budu mogli pomoći,ostalo su pričalice

 • I tako zadovoljni političari do čega su doveli svoj narod i to za proklete judine škude.Uvozni lobi evropskog smeća bez ikakve kontrole uz proviziju.I dobro je kakvi nas vode .Igrat se Boga nosi zlo u svim segmentima života.Možeš šta hoćeš ali nemožeš dokle hoćeš,hebo vas prokleti profit kao da će te nosit na oni svit .Uništili ste domaću proizvodnju skupa sa ratnim profiterima i sad štekćite i vi sa narodom.

 • Da postoji pravna drzava ovi bi bili uhapseni. Ako je na prostoru BiH tj. RS i Federaciji receno nema nastave onda cemu ovo glupitanje. Vide li ovi nasi glupsoni sto se u Italiji zbilo zbog nepazne i nediscipline..

 • Sta briga ovog sa slike, on rumen , okrugao ko pucak, njemu bez tokmaka nista.
  A jadni narod, djuturumi, bolesnici, ko ih hebe.

 • Vi niste odgodili nastavu. Dogodi se slučaj. Vi dobili preporuke od stručnih ljudi da odgodite nastavu.
  Ništa nego sljedeće što:

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke obavještava javnost da neprovođenje naloženih mjera radi sprječavanja širenja novog koronavirusa nad osobama koje dolaze iz zemalja iz točke 1. ove naredbe, podliježe prekršajnoj odgovornosti sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kao i kaznenoj odgovornosti, jer je člankom 225. Kaznenog zakona Federacije BiH utvrđeno kazneno djelo „Prenošenja zarazne bolesti“.

 • Poduzeti sve mjere dok nije kasno.samo jedno pitanje treba uputiti stožeru kamion vozi robu iz Italije u viko i obrnuto danas istovarali pod maskama da li se što poduzima po tom pitanju

 • Sram vas bilo “nema još nijedan slučaj” i “samo 10 u karanteni”.
  Pa vi ljudi niste normalni majke mi, dok se vas ne dočepa vi ne bi k… mrdnuli.
  Znate li šta je prevencija? Vi samo tražite alibi za svoje guzice, neda vam se ovo neda vam se ono.
  Sramota društva ste vi kad mislite da se možete oglušiti na savjete stručnjaka i na apel za prevencijom.
  Šta će te dobiti kad saznate prvi slučaj u širokom koji je možda do tad već zarazio 20 drugih?
  Tad će te moliti boga za njih i govoriti da se niste nadali?
  Jeli vam mrsko ljeti nadoknaditi par dana? Vrijedi li više od samo jednog života a da ne spominjem već broj kojo nedaj bože se može dogoditi.

 • U skolama su najveca javna okupljanja. Toliko djece I djelatnika na istome mjestu. Kisu jedni u druge,diraju iste predmete,razmijenjuju skolski pribor. Nije istina da djeca ne spadaju u rizicnu skupinu. Bas djeca I stariji od 65 godina su rizicna skupina. Dovoljno je da je jedan prosvjetni djelatnik prijenosnik virusa,ili jedno dijete da bi doslo do katastrofe..danas jedno…sutra ih 100. Nije bez razloga gospodin Kvesic apelirao na obustavi nastave I zatvaranjem skola. Katastrofa se ne moze sprijeciti izgleda,ali se moze svesti u neke odredene granice,ali se kod nas ceka da se katastrofa dogodi pa ce se tek onda djelovati. Kod nas ne vrijedi :”Bolje sprijeciti nego lijeciti”. Da usput napimenem,kod nas slobodno kruze autobusi puni stranaca,koriste wc na benzinskim pumpama itd…juce sam bio svjedok tome…

 • Ja se samo pitam koji su motivi ovih ljudi. Zar vi ne vidte što se događa! Vi cijele vaše mandate radite protiv naroda. Situacija je ozbiljna neka neko kaže ko je odgovoran za ovakvu odluku da i narod zna. Ovo je dno dna od struke.

 • Napomena
  30 godina od osnutka HDZ u Sirokom i sve se odgađa jer postoji mogućnost zaraze od corone virusa,sto je razumljivo ali zašto se isto ne gleda na nadu djecu..

 • Inače u ŽZH je trus mozgova sa višegodišnjim iskustvom u ovakvim situacijama. Neškolovani i zatucani puče mrš u školu kad vas se zarazi pola vidićemo sa strankom kako dalje jer stranka vas prati

 • zar treba cekati da se ljudi razbole pa onda zatvoriti skole..? ne znam sto vi smatrate javnim okupljanjem ali mislim da je odlazak u skolu i vise od toga. s obzirom da u skolama nema ni toaletnog papira a kamoli necega drugog onda se vrlo lako moze doci do zakljucka da je ova odluka suluda. tu prodje puno ucenika koji nemaju najbolje zdravstveno stanje a pogotovo stariji profesori kojima bi ovaj virus mogao nastetit ako dodje do zaraze ali takav je nas narod,prvo pusti da bude sranje pa onda jad i kukanje.

 • Korona? Ako smo ove preživjeli do sada ne može nam korona ništa … Neka nas sve uhvati , valjda će netko od ovih podleći , drugačije ih se nećemo riješiti . Metuzalem, prostitutka , pijandura ,beskućnik i glupan sa kupljenom diplomom …

 • Jos je nama dobro obzirom kakav nas polusvijet vodi. Duša me boli kad vidim što smo sve dozvolili i ne mogu vjerovati da ovakva “intelektualna nedonoščad” mogu odlučivati o našim sudbinama. Preživjela je Hercegovina svašta ali bojim se da ove “ajvane” neće.

 • Djeca su pametnija od svojih nastavnika i ovoga tzv. Kri(ž)znog stožera i odlučila su samoinicijativno se pridržavati preporuka koje se izdalo rukovodstvo naše najveće zdravstvene klinike na čelu sa prof.dr.sc. Antom Kvesićem, i neće ići u školu, barem većina djece. Podržavam ovakvu odluku naše mladosti koja se pokazala pametnijom od komunističke starosti u vladajućoj partiji HDZ u ŽZH. Kome će onda održavati nastavu u školama? Preventivna mjera je najvažnija i imamo sreće provoditi ju dok još nemamo zaraženih. Kada dođu zaraženi onda je već kasno i pravimo iste pogreške koje su radili u Italiji. Disciplina, kontrola, izolacija, stroge mjere suzbijanja masovnoga okupljnja u koje svakako spada i održavanje školske nastave može suzbiti ovu pandemiju. Krunice u ruku i moliti se, puno bijeloga luka i zdrave prehrane i pomagati one koji si ne mogu priskrbiti “pošteni” obrok, jer takvih u našoj ŽZH ima mnogo i neka nam dragi Bog pomogne i pomognimo sami sebi.

  • Ljudi u našemu Širokome Brijegu ne žive više Korizmeno vrijeme kao prije. Neki su se odrekli nekih povlastica koje sebi mogu svakodnevno priuštiti popute jedenja čokolade, jedenja mesa i sl. tzv. odricanja. Molitva, post i posebno činiti dobra djela koja se prije svega trebaju odražavati u pružanju pomoći potrebitima. Svatko od nas zna nekoga kome je potrebna pomoć, a znamo i da će rijetko koja osoba tražiti pomoć koja mu je potrebna. Kako pomiriti ove dvije nepomirljive kategorije? Naglasak svakako treba tražiti na činjenju dobrih djela, a ne na osobnom “odricanju” pušenja i sl. jer to nisu nikakva odricanja, to vam je dobro za osovno zdravlje.

 • CUJ NEMA ZARAZENIH KOLIKO SI IH TESTIRAO MOJ VASILJU A KOLIKO IH JE SAVJESNO DA DOĐE NA PREGLED KOLIKO CE IH OSTATI KOD KUCE I OTIC U TRGOVINU A IMAJU TEMP I ZARAZENI SU MOJ VASILJU ZAO MI TE I OVIH IZ TOG STOZERA STO NE RAZMISLJATE DALJE OD NOSA

 • Ja vas ljudi moji ne shvacam.Toliko komentara a nitko nista ne zeli poduzeti.Ako oni vec ne zele djelovati mozete vi.Ne saljite djecu u skolu i problem rijesen.Tu pljujete po njihovom ne djelovanju a isto cinite i vi.Ako oni ne zele intervenirati vi preuzmite odgovornost i sprijecite ono sto se sprijeciti moze.

 • Ljudi nemojte bit glupi. Zarazit se može svak i bilo gdje. Ako virus dodje na ovo podrucje nema šanse da se ne zarazi određeni broj ljudi. Ako ja imam virus a ne mogu znat da ga imam cak 15 dana i zarazim 50 ljudi. Tih 50 ljudi 15 dana nema pojma da je zaraženo. Onda zaraze još 500 ko dlan o dlan. Prema tome sve ovo što se pokušava nema nikakvog smisla. Nego uspaničari svit pa ces lakse ostvarit neke ciljeve. Dosad bila gripa sad se udala pa Corona.

  • Da, moze. Ali bi ljudi trebali biti u samoizolaciji i onda nece zarazit 60 osoba nego moze samo svoje ukucane. 20ak dana nek svi budu u izolaciji stvari ce se pocet rjesavat.

 • Ajmo udarači po tastaturi, preuzmite odgovornost i ne sakrivajte se iza tastature, NE ŠALJITE djecu u škole, ako šmrčete i kašljete OTIĐITE ,umjesto u dom zdravlja, u zgradu ŽUPANIJE, pa tamo slinite, kašljite, kišite…. Možda tada naš CENTAR MOĆI koji živi u nekom virtualnom svijetu, te su u svojoj samodopadnosti uvjereni da su oni odabrani da nas vode, shvatiti da NEMAJU PRAVA svoje političke igre prema sa SARAJEVOM lomiti preko leđa građana, a posebno djece.

 • Ja bi ukinuo skolu za uvjek. Zasto?????? Pa evo vidite da su politicari isli u skolu pa pate narod sa svih strana nemaju nacina da pucanstvu bude bolhe. Legalizirali sebi pljacke a narod ko hebe. Cuvajte se vi korone grijeha…!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.