Kvesić: Koronavirus još nije stigao u Hercegovinu, nastavu treba prekinuti – Jabuka.tv

Kvesić: Koronavirus još nije stigao u Hercegovinu, nastavu treba prekinuti

Nakon odluke Kriznog stožera Federacije BiH da se naloži obustava nastave u trajanju od 15 dana u svim školama i fakultetima oglasio se ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić.

On je za Pogled.ba kako smatra da je ova odluka ili preporuka pozitivan korak prema konačnom cilju, a to je što je više moguće smanjivanje mogućnost prenošenja zaraze koronavirusom.

Do daljnjega treba izbjegavati sve situacije u kojima se okuplja veći broj osoba, a to su svakako škole i fakulteti. Činjenica jeste da virus još nije došao u Hercegovinu, ali je isto tako činjenica kako je važno preventivno djelovati. Osobno se slažem sa inicijativom da se nastava u školama odgodi u ovome trenutku, ne vidim što nam to loše može donijeti, rekao je Kvesić.

Dodao je kako SKB Mostar od danas provodi odluku o tome da se u bolnici rade samo hitne operacije, te da se sve ostale aktivnosti smanje na što je manju moguću razinu.

Ostaje nam za vidjeti što će nam ovakav način rada donijeti. Mogućnost zaraze moramo smanjiti što je više moguće i ovo što radimo u SKB Mostar je samo poštivanje struke i pravila po kojima se trenutno moramo ponašati, rekao nam je Kvesić.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

Dodao je kako zadnje informacije, nastale oko 13 sati danas, govore kako koronavirus nije još došao u Hercegovinu.

Nadamo se kako će tako i ostati što duže. Ali male su ili gotovo nikakve šanse da tako i ostane do kraja ove situacije, zaključio je Kvesić.

Mostarski Dom zdravlja radi normalno: Ne širite dezinformacije!

Dom zdravlja Široki Brijeg otkazao sve redovite preglede i prima samo hitne slučajeve

Mame apeliraju ministrici: Zatvorite škole!

(www.jabuka.tv)


44 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.