Krizni stožer HNŽ: Iz medija vidimo da se krše mjere, odgovorni su organizatori

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), u utorak je, na temelju upita građana i medijskih objava, pozvao nadležne službe Grada Mostara i MUP, da kontinuirano kontroliraju provedbu važećih naredbi.

Želimo Vam skrenuti pozornost na činjenicu da su u Gradu Mostaru, a što je objavljeno u više medija, održavana javna okupljanja na kojima je nazočilo puno više osoba nego što je dozvoljeno sukladno važečim naredbama i preporukama Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva koje je usvojila Vlada Federacije BiH, a isto se prvenstveno odnosi na rad ugostiteljskih objekata (noćnih klubova, svadbenih salona i dr.), navodi se u priopćenju županijskoga Kriznog stožera.

Iz Stožera podsjećaju kako su za provođenje mjera u ugostiteljskim objektima i na javnim okupljanjima odgovorni vlasnici tih objekata, odnosno organizatori okupljanja.

Možemo pretpostaviti da vlasnici objekata imaju osnove za odgovornost u najmanje dva slučaja: zato što gosti nisu nosili zaštitne maske i broj osoba bio je iznad dopuštenog, a eventualno postoji i mogućnost da nije poštivano ni propisano radno vrijeme ugostiteljskog objekta, napominje se u priopćenju.

Evidentno je da, smatraju u Stožeru, sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, nisu provođene mjere radi zaštite pučanstva od zaraznih bolesti, odnosno propisane mjere za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti.

Skrećemo pozornost da ste u obvezi kontinuirano kontrolirati provođenje važećih naredbi, te sukladno svojim ovlastima poduzimati mjere iz okvira svoje mjerodavnosti, koja uključuje pokretanje kaznenih prijava protiv počinitelja za koje se postavi osnovana sumnja da ne izvršavaju naredbe u uvjetima pandemije covid-19 za kaznena djela kažnjiva po Kaznenom zakonu Federacije BiH, navodi se u dopisu koji je županijski Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi uputio nadležnim službama Grada Mostara i MUP-u.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

    • Čekaj je li to vi zazivate neke mjere i represiju. Molim kojim povodom i radi čega. ?!Narod počeo normalno živijeti. I treba.

  • Da se razumijemo u Mostaru policija ne smije ući u barem tri noćna kluba,a ako i uđu vlasnici zovu ministra mupa hnž i ovaj uh povlači.
    Inspektori rakođer ne ulaze. Rafno vrijeme im završava u četri sata.
    A vladu hnž općenito boli neka stvar za red rad i disciplinu,a premijera posebice.
    Dakle🤷🏽‍♂️

  • Kada nema jedinstva u državi ,nismo homogeni, kako ce biti u zupanijama,ne zna se ko pije ,ko placa ili kazniti i zatvoriti ko ne postuje ili otvoriti sve pa sta bude da bude ,a ne da se preko nekih vezica neki kafici rade neki ne ili sve kazniti ili nikoga

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.