Dodik brani Mladića: Kakva je to pravda kad je Gotovina na slobodi?

Istaknuti političari u BiH odmah po izricanju presude Ratku Mladiću kojom je on pravomoćno osuđen na doživotni zatvor potpuno su oprečno reagirali pa su to učinili i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Šefik Džaferović.

Dodik je novinarima u Banjoj Luci kazao kako je presuda Mladiću još jedna potvrda da Haaški sud “provodio selektivnu pravdu” te je time širio nepovjerenje među narodima u BiH.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH tvrdi kako pravomoćnom presudom Mladiću žalbeno vijeće MICT-a nije dokazalo njegovu izravnu odgovornost za ratne zločine dok su u Den Haagu optužbi oslobođeni drugi koje on smatra izravnim počiniteljima.

Kakva je to pravda kada ovo suđenje sa slobode gledaju Naser Orić, Ante Gotovina, Atif Dudaković i mnogi drugi koji su počinili zločine prema Srbima, a oni su danas zaštićeni mehanizmom međunarodne nepravde, kazao je Dodik koji je komentiranje presude Mladiću iskoristio i kako bi ponovo zanijekao sudski potvrđene činjenice o genocidu u Srebrenici.

Pokušava se napraviti mit o genocidu u Srebrenici, a genocida nije bilo, kazao je Dodik.

Za razliku od njega, bošnjački član državnog vrha BiH Džaferović je na konferenciji za novinstvo u Sarajevu kazao kako je najvažnije to da će Mladić ubuduće uvijek biti sinonimom za ratne zločine “i ništa više”.

Važno je da su pred licem cijelog svijeta njegova zlodjela nazvana pravim imenom, istaknuo je Džaferović.

Naglasio je kako je nakon okončanja sudskih postupaka u Den Haagu vezanih uz rat u BiH postalo nedvojbeno i dokazano da je rat što su ga predvodili Mladić i Radovan Karadžić bio udruženi zločinački pothvat s ciljem etničkog čišćenja.

Rad Haaškog tribunala ima neprocjenjivi povijesni značaj za postizanje pravde i istine, a bez toga ne može biti mira u regiji, kazao je Džaferović pozvavši sve u BiH da presude tog suda što prije prihvate jer će se to u konačnici morati dogoditi.

Podsjetio je ipak kako u BiH na procesuiranje čeka više od 800 predmeta ratnih zločina koje je Haaški tribunal ranije prepustio Tužiteljstvu BiH, te je pozvao da se što prije otvore sudski postupci a odgovorni za ratne zločine što prije kazne.

Ratko Mladić pravomoćno osuđen na doživotni zatvor

(www.jabuka.tv | (Foto: Dejan Rakita/Pixsell)


29 komentara

  • Gotovina je branio svoj teritorij za razliku od Mladica i vas srba agresora…. RAZLIKA je VELIKA…didik svinjo neskolovana…

 • Točno tako. Srbiju nitko nije napadao nego su Srbi mislili kako je moguće uzeti sve teritorije gdje živi i jedan Srbin. Da je pala Slovenija vjerojatno bi napali i Austriju, tamo ih je najviše. Sreca za austriju da su slomili kraljeznicu ba Hrvatima. Hrvati slomili leđa i za nas i za Muslimane, i na kraju dobili nož u leđa od Muslimana.

 • Ne treba se objašnjavat sanjima. Oni nisu odustali od mitomanije velikosrpstva. Vidjelo se kakva je narav kada su u prilici, krvi do koljena a toliko su besramni u negiranju svojih zločina da će žrtvama pripisati samoubojstvo. Sutra da budu u prilici opet bi sve ponovili.

  • Problem neki Srba i jest sto oni jednostavno ne mogu priznati svoj grijeh prema Hrvatima, to im i je mozda najveca pogreska sto su uradili.

 • Kakva je to pravda kada si ti na slobodi, sa jezicinom duljom od kravlje! Sto ga nisi ti branio? Bili su vam preveliki apetiti!

 • Ni blizu nisu dobili koliko su zaslužili. Šta je sa Perišićem. Ako on nije za iste kazne s obzirom koliko je zla i štete napravio onda nek ide sve k vragu. To je takva vrsta naroda koja poraze slavi. Nepopravljivi su. Sve im je džaba kad srca nemaju. To su kukavice.

 • Mile je jedno veliko govno. Srpski dezerter i ratni profiter. On uzeo za pravo i spominje Gotovinu… Dubre jedno Gotovina je branio svoju zemlju i sprijecavao zlocine nad civilima i neduznim..

 • Ovaj Čovićev partner prije desetak godina jedna priča, danas druga.
  Doduše ništa nas ne treba čuditi, ta sa Čovićem pije kavu. Dakle imao se na koga ugledati.

 • Zašto se uvijek javlja ju oni koji mrze Hrvatsku?
  Uspoređivati Gotovinu,heroja, s jednim genocidnim komandantom još genocidnije vojske takozvane RS, može samo netko tko je izgubio razum.

 • Dodo,jne jedi govana! Ili, jedi, ali okani se Hrvata, Na teritoriji Smrdije ni jedan Hrvat nije ispalio metka. U tome je razlika, mnajmune jedan majmunsjki. Jesi li čupo da je Gotovina igdje naprtavio svinjarije kao krmak mMladić u Škabrnji, Zadru, Šibemniku, Nadinu, Kijevu itd…?

 • Dobro kažeš Biden. Oni koji prave stravične zločine moraju odgovarati. Kad ćete vi Ameri početi kažnjavati vaše razbojnike koji su pravili stravične zločine u Vijetnamu, Grenadi, Afganistanu, Kuvajtu, Iraku…i, nema gdje niste.

 • Kakva je to pravda Mile kad ti i tebi slicni kriminalci koji ste pokrali ovu drzavu hodate na slobodi. Od vase pljacke Dodice stradati ce vise ljudi nego od ovog zlikovca Mladica. On dobi dozivotnu a ti i takvi kao ti mile i dalje cinite zlo ovom narodu.

 • Druže Džaferoviću, udruženi zločinački pothvat je bio i rat što su ga Muslimani vodili protiv Hrvata. Što se tiče etničkog čišćenja nimalo ne zaostajete za Srbima.

 • Rat je bio, ali posle Rata Muslimani i Hrvati u BiH žestoko ratuju da imaju makar blizu koliko imaju Srbi u BiH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.