Krišto: Trenutni fokus je na donošenju proračuna institucija BiH

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto izjavila je u ponedjeljak da su trenutno stavili fokus na donošenje proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza za ovu godinu.

Kaže da, poznajući prilike unutar BiH, nije bilo jednostavno doći do prijedloga proračuna institucija BiH za 2023. godinu, “s obzirom da nismo imali ni usvojen Globalni fiskalni okvir”.

Tu smo priču završili. Napravili smo prijedlog proračuna i ja se nadam da će na jednoj od sljedećih sjednica Vijeća ministara biti usvojen prijedlog proračuna i poslan prema predlagatelju, Predsjedništvu BiH koje bi ga trebalo uputiti Parlamentarnoj skupštini BiH, navela je Krišto.

Dodala je kako misli da je i to jedna značajan iskorak za odnose, prilike i funkcioniranje institucija BiH, javlja Fena.

Već imamo u pripremi određeni broj zakonskih prijedloga, koji su također obveza iz Mišljenja Europske komisije. Tiču se resora pravde, u smislu zakona koji se odnose na Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće i neke druge zakone koji spadaju u oblast demokratizacije, ljudskih odnosa u smislu vladavine prava i funkcioniranja BiH kao pravne države, kazala je Krišto na konferenciji za novinare nakon razgovora sa slovenskim premijerom Robertom Golobom.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH razgovarala je sa slovenskim premijerom o europskom putu BiH i podršci koju joj Slovenija pruža na tom putu, kao i o bilateralnoj suradnji dviju država.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.